28.08.2024.

16:50

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ: Partizan izgubio u Gentu i ispao iz Evrope (VIDEO/FOTO)

Izabranici Aleksandra Stanojevića nisu uspeli da naprave čudo u gostima, nadokande poraz od 1:0 iz prvog duela i plasiraju se u grupnu fazu trećeg po jačini UEFA takmičenja.

Crno-beli su promašili sve svoje šanse, a kaznio ih je Delorž u 88. minutu.

GENT - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Grad: Gent

Stadion: "Planet grup arena"

Kapacitet: 20.185

Strelac. Delorž (88)

Sudija: Filip Glova (Slovačka)

Žuti kartoni: Gambor (Gent) - Arijaga, De Medina (Partizan)

GENT: Ruf - Torunariga, Vatanabe, Gambor - Fadiga (od 84. Samoaz), Delorž, Kums (od 79. Ito), Braun, Gandelman - Surde (od 84. Varela), Gudjonsen (od 65. Din).

Trener: Vauter Vranken

PARTIZAN: A. Jovanović - De Medina (od 57. Filipović), Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga (od 57. Đ. Jovanović), Kovač – Severina (od 57. Grimalno), Zahid (od 75. Nikolić), Zubairu (od 66. Natho) - Kalulu.

Trener: Aleksandar Stanojević

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+5. minut - To je to. Kraj utakmice na "Planet grup areni". Partizan ni drugu godinu zaredom neće igrati u Evropi, Gent ide u Ligu konferencija.

90+1. minut - Igraće se još pet minuta u Belgiji.

90. minut - Nestvarno šta je sada promašio Grimaldo, sam je izašao na golmana posle dobre asistencije Nikolića. U nastavku akcije ni Kalulu nije uspeo da ugura loptu u mrežu sa dva metra.

88. minut - GOOOL! Gent vodi 1:0, pogodio je Delorž. Odlično je šutirao sa 22-23 metra i pogodio donji desni ugao. Čini se da su Belgijanci sada rešili sve dileme oko prolaska u grupnu fazu Lige konferencija.

83. minut - Sada opet prete Belgijanci. Dobio je Fadiga jako dobru loptu od Delorža, ali je loše šutirao.

81. minut - Opasan je Partizan u kontrama, ali fali završnica. Novi korner iznudio je Grimaldo.

Informer

 

77. minut - Sjajan je bio Đorđe Jovanović u prodoru, izbacio ga je Natho, namučio je Vatanabea, ali je ipak uspeo da blokira srpskog napadača.

75. minut - Jovanović je posle centaršuta Natha šutirao glavom, ali Ruf je bio na mestu.

75. minut - Još jedna izmena kod gostiju, umesto Gajasa Zahida na terenu je Nemanja Nikolić.

74. minut - Filipović je sada iznudio korner za Partizan.

73. minut - Sve jači su napadi Belgijanaca po bokovima, morao je Filipović loptu da izbaci u korner. Kums ga je izveo, a Marković intervenisao.

Informer

 

70. minut - Dobra intervencija Jovanovića. Surde je probao sa desetak metara.

66. minut - Ne može da nastavi Zubairu, ima problema sa povredom, na terenu je Bibars Natho.

64. minut - Bilo je ovo neprijatno za crno-bele, posle kornera Genta lopta je pala u peterac, ali uspeo je Sveta Marković da izbije tu loptu.

62. minut - Lepa akcija Beograđana, Filipović je bio sam na desnoj strani, dobio loptu, raspalio sa 20 metara, morao je Ruf da izbija u korner.

58. minut - Oprobao je sada Kovač šut sa distance, lopta je nekoga zakačila, promenila smer, ali je golman Ruf ipak dobro reagovao.

57. minut - Tri izmene napravio je Aleksandar Stanojević. Izašli su De Medina, Arijaga i Severina, na terenu su Filipović, Đorđe Jovanović i Grimaldo.

Informer

 

56. minut - Još jedan opasan napad domaćeg tima. Ponovo je De Medina kasnio, Fadiga je izbacio Brauna, on šutirao s leve strane i pogodio samo spoljni deo mreže.

53. minut - Ponovo crno-beli napadaju po levoj strani, sada je Zubairu probao da centrira po zemlji ka Kaluluu, ali su igrači Genta dobro reagovali.

52. minut - Zubairu je bio uporan, iznudio je korner sa leve strane, ali Jurčević je loše centrirao.

51. minut - Arijaga je izbacio Kalulua u kontru, ostavio je Francuz loptu za Zahida, ali nisu se sporazumeli.

Informer

 

48. minut - Uhhh, koliko sada sreće za Partizan. Strelac u prvom meču Gandelman priključio se napadu, šutirao glavom sa šest-sedam metara nakon centaršuta Surdea, ali je prečka spasila goste.

47. minut - Opasno je sada bilo za "parni valjak". Centrirao je Surde sa desne strane u peterac, kasnio je za pola sekunde Fadiga na tu loptu.

46. minut - Crno-beli imaju i podršku sa tribina, iako organizovanog dolaska navijača u Belgiju nije bilo zbog kazne UEFA. Ipak, na tribinama je nekadašnji vezista Partizana, Everton Luiz, koji je to podelio na svom Instagram profilu.

Informer

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "Planet grup areni".

PRVO POLUVREME

45+3. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Igraće se još tri minuta u nadoknadi.

43. minut - Zaustavili su domaći centaršut Jurčevića sa leve strane, a potom blokirali i pokušaj Zubairua.

44. minut - Mnogo su Belgijanci opasni u kontri. Kako se sada Surde snašao između Markovića i Mujakića, šutirao sa 16-17 metara, ali Jovanović je bio na mestu.

40. minut - Da li je ovo moguće?! Odličnu kontru odigrali su crno-beli, Kalulu je po levoj strani prevario Vatanabea, ali je prilikom šuta izblokiran. Lopta se odbila do usamljenog Zahida na desnoj strani, očajno je Norvežanin šutirao i prebacio ceo gol.

37. minut - Nikako Beograđani ne mogu da probiju taj poslednji bedem Genta. Ponovo je Zahid bio u glavnoj ulozi, ali oko njega su uvek dva čuvara.

32. minut - Kakav sada kiks Svete Markovića. U petercu je promašio celu loptu posle centaršuta, sva sreća otišla je pored stative.

30. minut - Opasan centaršut Brauna sa leve strane, dobro je reagovao Mujakić u petercu.

28. minut - De Medina je ponovo jedan od najlošijih u ekipi Partizana. Sada je loše reagovao i dobio žuti karton.

25. minut - Pokušava Gent kontranapadima da ugrozi Partizan. Sada je Surde uputio oštar centaršut, ali nema nikoga u kaznenom prostoru.

Informer

 

22. minut - Uhhh, kakva šansa za crno-bele. Dobro su kombinovali, Kovač je pronašao Kalulua u kaznenom prostoru, on vratio Zahidu, ali je njegov šut ponovo izblokiran sa oko 14 metara.

17. minut - Imao je sada Partizan korner s desne strane, Zahid ga je izveo, ali ništa od toga.

14. minut - Fadiga pravi ozbiljne probleme Jurčeviću, prošao ga je po treći put. Potom je na drugoj strani loše reagovao De Medina, u prodoru je bio Braun. Korner je izveo Kums, rešila je to odbrana gostiju.

11. minut - Dobra prilika za Partizan. Zahid se ubacio na levi bok, dobro je šutirao, ali je Ruf uspeo da interveniše.

Informer

 

6. minut - Evo sada pokušaja Zahida sa distance, ali izblokiran je, iako je možda trebalo da odigra Severini koji je bio u boljoj poziciji.

5. minut - Nova prilika za Gent. Fadiga je odlično prošao po desnoj strani, povratnom našao usamljenog Surdeza na oko 13-14 metara, ali je on šutirao preko gola.

2. minut - Odmah preti domaćin. Probao je Fadiga udarcem sa distance, ali je izblokiran. Korner s desne strane izveo je kapiten Kums, ali nema opasnosti za golmana Jovanovića.

Informer

Minut ćutanja za Svena Gorana Eriksena

1. minut - Utakmica u Gentu je počela. Prethodno je održan minut ćutanja, u znak sećanja na nedavno preminulog slavnog trenera Svena Gorana Eriksena.

PRE MEČA

17.58 Sve je spremno za početak utakmice na "Planet grup areni". Pogledajte kako su crno-beli odradili zagrevanje i poslednje pripreme pred prvi sudijski zvižduk.

17.54 Ukoliko srpski viceprvak napravi preokret u Belgiji i uspe da se plasira u Ligu konferencija zagarantovana mu je i premija od UEFA u visini od 3.000.000 evra.

17.49 Prethodnih dana podršku crno-belima dali su i bivši igrači. Pored nekadašnjeg desnog beka Ivana Stevanovića, Informeru su se javili i bivši kapiten Slobodan Urošević, kao i junak iz Brisela 2010. Vojislav Stanković.

17.43 Šef stručnog štaba Genta upozorio je svoje izabranike da nikako ne smeju olako da shvate Partizan.

- Imamo dobar rezultat iz Beograda, ali ništa nije gotovo. Momci su svesni da je protivnik kvalitetan i da opuštanja ne sme da bude. Raduje me što napredujemo iz dana u dan, imamo sjajan timski duh. Naš glavni cilj je da uđemo u grupnu fazu Lige konferencije, zato moramo da odigramo maksimalno - poručio je Vranken.

Informer

Vauter Vranken

17.34 Trener Partizana veruje da njegovi momci mogu da pruže dobru partiju u Belgiji i ovog puta iskoriste šanse koje su promašili prošle nedelje u Beogradu.

- Imamo loš rezultat iz prve utakmice, ali i pravo da se nadamo. Nemamo šta da izgubimo, uradićemo sve da prođemo dalje. Pokazali smo da možemo. Sada da vidimo da li zaista možemo, jer svi znamo šta znači igranje u Evropi, treba nam to. Očekujem drugačiji meč, veći pritisak sa njihove strane, više bočnih lopti i centaršuteva... Tu je i faktor publike, međutim nama je još bolje da igramo pred navijačima, jer je atmosfera u prvom duelu bila sablasna - rekao je Stanojević.

Informer

Aleksandar Stanojević

17.25 Kladionice su potpuno otpisale "parni valjak". Kvota da će slaviti na "Planet grup areni" je čak 6,68, dok je na remi 4,53, a na trijumf domaćina 1,55. Još šokantnija je kvota za prolaz u grupnu fazu Lige konferencija. Na Gent je samo 1,07, a na crno-bele neverovatnih 10,00.

17.18 S obzirom da je Saldanja ispao iz kombinacije, morao je stručni štab da promeni prvobitni plan. Najistureniji u napadu sada će biti Aldo Kalulu, koji se vratio u tim posle odrađene kazne zbog neprimerenog ponašanja. Novajlija Stefan Kovač činiće tandem zadnjih veznih sa Kervinom Arijagom, zbog čega je Gajas Zahid pomeren na klasičnu "desetku". Po krilima će dejstvovati Ibrahim Zubairu i Ksander Severina.

Informer

Aldo Kalulu se vratio u tim posle odrađene suspenzije

17.10 Klub iz Humske danas će, pored toga što juri minus od jednog kola, igrati i protiv tradicije. U prošlosti je odigrao ukupno 11 utakmica protiv ekipa iz Belgije i nema nijedan trijumf, a skor je četiri remija i sedam poraza.

17.05 Ovo je startna postava Partizana za danas: A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Kovač – Severina, Zahid, Zubairu – Kalulu.

Klupa: Krunić, Stevanović, Lazarević, Filipović, Antić, Stjepanović, Šćekić, Grimaldo, Natho, Nikolić, Đ. Jovanović.

17.00 Veliki problem za crno-bele, u sastavu nema Mateusa Saldanje. Najbolji strelac ekipe prošle sezone nije ni na klupi za rezerve. Trener Aleksandar Stanojević pomenuo je juče na konferenciji za medije da Brazilac ima određenih fizičkih problema, a ispostavilo se da očigledno ne može da istrči na teren.

16.50 Dobrodošli na Informerov lajv-blog posvećen utakmici između Genta i Partizana.