• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.08.2024

07:00

Bivši defanzivac Partizana za Informer: Stanojević će u Gentu srušiti lošu tradiciju!

Starsportphoto

Partizan

Bivši defanzivac Partizana za Informer: Stanojević će u Gentu srušiti lošu tradiciju!

Podeli vest

Nekadašnji prvotimac crno-belih Ivan Stevanović (41) ubeđen je da srpski viceprvak može sutra veče da eliminiše Belgijance (18.00, RTS 1, Arena premijum 1).

Poraz od 1:0 u Beogradu prošle nedelje dodatno je otežao posao fudbalerima Partizana, pred kojima je sada jako težak zadatak u revanšu plej-ofa za Ligu konferencija. Osim kvalitetnog protivnika, igrači i trener Aleksandar Stanojević (50) boriće se i protiv tradicije, koja im nikako ne ide na ruku.

Naime, temperamentni stručnjak je, u tri mandata na klupi crno-belih, vodio tim čak osam puta protiv ekipa iz Belgije i nijednom nije pobedio, a upisao je po četiri remija i poraza. Zbog toga će, kako za "parni valjak", tako i za njega lično, okršaj na "Planet grup areni" biti od ogromne važnosti.

Srpskom viceprvaku je, posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ovo ujedno i poslednja prilika da se domogne grupne faze evropskog takmičenja. Da sve bude još gore, Beograđani na ovom gostovanju neće smeti da imaju ni podršku svojih navijača zbog izrečene nove kazne UEFA.

Ipak, čak i pored svih ovih otežavajućih okolnosti, bivši prvotimac crno-belih Ivan Stevanović (41) širi pozitivnu energiju i najavljuje preokret.

Foto: ATA Images

Fudbaleri Partizana nemaju više prava na grešku

- Veliki sam optimista. Ubeđen sam da Partizan može da prođe Gent. Možda će neko reći da sam lud, ali zaista tako mislim. Poznajući Sašu Stanojevića i njegove trenerske kvalitete, pošto sam imao priliku da sarađujem s njim, znam da je dobro analizirao rivala i da će pronaći ključ za pobedu - kaže Stevanović za Informer.

Što se tiče duela sa Belgijancima, "grobari" se svakako najradije sećaju leta 2010. i Anderlehta, kada su se posle boljeg izvođenja penala plasirali u grupnu fazu Lige šampiona. Ipak, tada je u oba meča rezultat bio 2:2.

Već naredne sezone nije bilo tako uspešno. U 3. kolu kvalifikacija za elitno takmičenje bolji od "parnog valjka" bio je Genk (1:1, 1:2).

Foto: Starsportphoto

Ivan Stevanović na meču protiv Anderlehta 2010.

Drugi Stanojevićev mandat u Humskoj obeležila je, u jeku epidemije koronavirusa, eliminacija od Šarlroa (1:2) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Odmah u narednoj sezoni 2021/22. crno-beli su u grupi Lige konferencija bili upravo sa Gentom (0:1, 1:1).

Ipak, nekadašnji desni bek uveren je da sada sve to može da se okrene na stranu srpskog vicešampiona.

- Vreme je da se i ta loša tradicija već jednom sruši. Bio sam deo ekipe te 2010. godine i trebalo je obe utakmice protiv Anderlehta da dobijemo, bili smo bolji. Na kraju je bilo 2:2, pa smo na penale prošli dalje. Ako ćemo realno, Partizan ni sada protiv Genta u Beogradu nije zaslužio da izgubi. Bio je konkretniji, opasniji, promašio nekoliko sjajnih prilika, pa verujem da će sve to u revanšu da se vrati. Saletu i momcima želim puno sreće, navijam svim srcem i verujem u njih - naglašava Stevanović.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević ima podršku bivših igrača

Bez obzira na loše rezultate u Evropi ove sezone, rođeni Čačanin pruža punu podršku igračima i stručnom štabu.

- Treba samo malo vremena i strpljenja. Sve će to doći na svoje. Siguran sam da će ekipa da raste i napreduje sa Stanojevićem i da će uskoro biti na nivou koji svi mi partizanovci priželjkujemo - zaključuje Stevanović.

UČINAK STANOJEVIĆA
PROTIV BELGIJANACA

SEZONA 2010/11.
Plej-of za LŠ
Anderleht 2:2, 2:2 (penalima 3:2)

SEZONA 2011/12.
3. kolo kvalifikacija za LŠ
Genk 1:1, 1:2

SEZONA 2020/21.
3. kolo kvalifikacija za LE
Šarlroa 1:2

SEZONA 2021/22.
Grupa Lige konferencija
Gent 0:1, 1:1


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

Rijaliti učesnik otkrio sve o životu Uroša Blažića: I on će svedočiti o masovnom ubici
Hronika

Rijaliti učesnik otkrio sve o životu Uroša Blažića: I on će svedočiti o masovnom ubici

Rijaliti učesnik Viktor Đorđević družio se sa Urošem Blažićem koji je 4. maja ubio devet, a ranio 12 osoba, a neposredno pre masakra dopisivao se sa njim. Đorđević je pozvan u sud kao svedok i najverovatnije će svedočiti u septembru. On je iskaz u svojstvu svedoka dao i u tužilaštvu, a govorio je o svom druženju sa Blažićem, oružju, kao i o porukama na "Vacap" grupi koje su razmenjene neposredno pre ubistva.

26.08.2024

22:03

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija