28.08.2024.

17:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Šokantne vesti iz Belgije! Saldanja nije ni u protokolu za meč godine, otkrivamo razloge!

Brazilski centarfor otputovao je sa ekipom u Gent, ali na iznenađenje navijača crno-belih, nije se našao ni u startnoj postavi, ni na klupi za rezervne igrače.

Kako se nezvanično može čuti, rukovodstvo kluba iz Humske tokom današnjeg dana završavalo je transfer najboljeg strelca iz prošle sezone. Spominjalo se da ga želi nemački Hofenhajm i spekulisalo se o cifri od oko 6.000.000 evra, a spominjali su se i klubovi sa Bliskog istoka, pa ostaje da se vidi koju opciju će izabrati snažni centarfor.

Osim toga, kako je i sam trener Aleksandar Stanojević u najavi meča rekao, Saldanja ima određenih fizičkih problema. Spekuliše se da se radi o ponovnoj povredi zadnje lože, sa kojom je već imao problema, mada u Humskoj tvrde da rade na realizaciji transfera.

Verovatno u taboru vicešampiona države nisu želeli da rizikuju da ta povreda dodatno zakomplikuje i samim tim ne ugrozi transfer, a do kraja prelaznog roka ostalo je svega još tri dana.

Umesto njega, Stanojević je na teren kao najsturenijeg igrača poslao Alda Kalulua, koji je, zanimljivo, prošli meč sa Gentom propustio zbog nediscipline.

Podsetimo, Partizan je prvi meč u Beogradu poražen od Genta sa 1:0 i za plasman u grupnu fazu Lige konferencija biće mu potrebna pobeda, iako protiv belgijskih timova nikad ranije u istoriji nije slavio.