28.08.2024.

19:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Momci, niste vi za Evropu! Partizan ispao od skromnog Genta, za ovo neko mora da odgovara! (FOTO/VIDEO)

Gol odluke postigao je Matijas Delorž u 88. minutu i tako samo produbio krizu u taboru nekadašnjeg prvaka države. Za Partizan sada slede crni dani. Klub iz Humske ostao je bez grupne faze trećeg po jačini evropskog takmičenja i bez novca koji je bio zagarantovan na osnovu nagrada za plasman. Sve u svemu, za ovakvo stanje u redovima vicešampiona države neko će morati da odgovara. Crno-beli su ispali od jedne ekipe koja ne pripada ni osrednjim, a kamoli elitnim evropskim timovima.

Ekipu Aleksandra Stanojevića zadesio je veliki peh pred start meča, pošto najbolji strelac iz prošle sezone i najskuplji fudbaler Mateus Saldanja nije bio u stanju da istrči na teren. Brazilac je obnovio povredu zadnje lože, a kako je blizu odlaska iz Humske, čelnici kluba nisu želeli da rizikuju i šalju ga na teren.

Uprkos njegovom izostanku, Partizan je bio nadmoćniji, bolji i bliži pogotku u prvom poluvremenu. Možda su srpskog vicešampiona svi već otpisali i prežalili pred ovaj dvomeč sa Gentom, ali Beograđani su imali šta da pokažu na "Planet Grup Areni". I možda bi za Stanojevićev tim sve bolje i lakše bilo da je iskorišćena makar jedna od brojnih prilika iz prvog dela meča.

U prvom planu bio je - Gajas Zahid. Norveški internacionalac u prvih 45 minuta igre propustio je dve velike šanse i jednu polušansu. Prvo je šutirao tik pored stative golmana Rufa, a onda je u završnici prvog dela sa svega nekih desetak metara prebacio gol. A mogao je da bira gde će da puca.

Norvežanin to nije uspeo da pretvori u gol i ostatak meča, maltene do samog kraja, bio je mučan za gledanje. Gent je nešto bolje otvorio drugi deo meča, a Stanojević više nije imao šta da čeka, pa je na teren poslao sve raspoložive igrače ofanzivnih karakteristika - Nemanju Nikolića. Đorđa Jovanovića, Bibarsa Natha i Žoaa Grimalda.

Iako je bacio "sve karte u napad", igra je uglavnom delovala haotično i dezorganizovano. Pokušavali su Đorđe Jovanović, pa i rezervista Aleksandar Filipović, ali nisu izvukli ništa više od kornera. Posle kojih, po pravilu, nije ni bilo šansi. Na gol je mirisalo nakon  dalekometnog pokušaja Stefana Kovača, kada se lopta odbila od jednog defanzivca domaćih, ali bila je lagan plen za golmana Rufa.

Gent jeste na startu drugog poluvremena pogodio prečku preko Gandelmana, ali bilo je to jedno, blago rečeno, skromno izdanje belgijskog predstavnika. Čak su se njihovi navijači zabavljali na tribinama sakupljajući lopte koje su umesto u okvir gola Aleksandra Jovanovića, otišle "nebu pod oblake".

Koliko je ovaj meč na mahove bio i komičan govori i scena sa sredine drugog poluvrmena, kada je vezista domaćih Delorž promašio celu loptu!? Kasnije je, na nesreću po Partizan, upravo taj Delorž pogodio za kraj crno-belih evropskih snova.