16.09.2024.

06:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Da li je bio penal za OFK Beograd? Sudijski stručnjak nema dilemu

Preokret je najavio Paločević pogotkom iz jedanaesterca u 85. minutu. Najstroža kazna je dosuđena zbog igranja rukom beka Partizana Marija Jurčevića u svom kaznenom prostoru. Bivši sudija Raka Đurović se i ovoga puta oglasio na mreži ''X'' i izneo svoj stav.

Posle utakmice između Crvene zvezde i Napretka (2:0) se nije složio sa odlukom arbutra da dosudi penal za Zvezdu pri rezultatu 0:0. Ali, sad smatra da je odluka sudije Stefanovića bila ispravna i da penal za OFK Beograd nije bio sporan.

''Naizgled slična situacija sa jučerašnjom u Superligi Srbije, ali sa bitnom razlikom. Odbrambeni igrač FK Partizan loše procenjuje loptu i poprilično neoprezno i nonšalantno skače za njom pa onda mora da snosi i odgovornost za poziciju svojih ruku. Iako je moguće da nema nameru, kažnjava se njegova bezobzirnost i neopreznost zbog čega sam saglasan sa sudijskom odlukom da se dosudi jedanaesterac u korist OFK Beograda'', objasnio je Đurović.

Bio je ovo  treći uzastopni superligaški meč crno-belih u kojem nisu pobedili, posle remija 0:0 protiv IMT-a i Vojvodine, a čak sedmi u nizu, ako uzmu u obzir i evropske utakmice protiv Lugana i Genta.