06.10.2024.

09:22

Foto: aba liga

Sport

Hitno saopštenje Cibone pred Partizan: "Uprkos vanrednim okolnostima..."

Kako je saopštio slavni klub iz Zagreba, na večerašnjoj utakmici najverovatnije neće nastupiti Filip Bundović, Sven Smajlagić i Talib Zana, dok su u Beograd doputovali Ivan Majcunić, Ivan Parasović i Peter Jok, ali najverovatnije neće moći na teren.

Bundovića, Smajlagića i Perasovića muči virus, dok su Majcunić i Jok doživeli povrede tokom utakmice prvenstva Hrvatske protiv Cedevite Junior.

Cibona je saopštila da će zbog toga u ekipi na večerašnjem meču protiv Partizana nastupiti nekoliko juniora.

"Zbog navedenih izostanaka, priliku za dokazivanje dobiće mladi igrači iz juniorskog pogona, koji još nemaju iskustva igranja u ABA Ligi. To su Josip Pavković, Vigo Bart, Borna Katanović i Luka Skorić. Očekujemo da će mladi igrači, uprkos vanrednim okolnostima, pružiti maksimum i dostojno predstaviti Cibonu u ovoj važnoj utakmici. Ekipa će, kao i uvek, dati sve od sebe na terenu, a mladi "vukovi" će s ponosom braniti boje kluba, pokazujući srčanost i borbenost", navodi Cibona u saopštenju.

Partizanu će ovo biti treća utakmica u regionalnom takmičenju od početka sezone. Dosad su savladali Borac i Spartak, a u četvrtak su započeli i Evroligu, porazom od Baskonije u gostima sa 88:82.