06.10.2024.

20:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Bez iznenađenja u Areni! Crno-beli lako izašli na kraj sa Cibonom (FOTO/VIDEO)

Poraz na otvaranju Evrolige na gostovanju Baskoniji (88:82) nije mnogo uzdrmao crno-bele, pa se hrvatski tim od samog starta pokazao kao lak plen za tim iz Beogradske arene.

Novi sastav Željka Obradovića stekao je reputaciju sjajne defanzivne ekipe ali na ovom meču nisu briljirali na tom delu parketa. Na svu sreću, napad je funkcionisao jako dobro, pa se veliki broj poena nije negativno odrazio po domaće.

Informer

Karlik Džons

Brzo se istakao Tajrik Džons i počeo da maltretira protivničke centre konstantnim skokovima u napadu i poenima "na mišiće". Fizički nisu mogli da mu ispariraju čuvari, pa je upravo pod košem stvorena najveća prednost za evroligaša na početku.

Cibona je dobro otvorila meč i stvorila neke lepe pozicije za šut, ali nisu uspevali da zaustave napade "parnog valjka".

Brzina Karlika Džonsa, Sterlinga Brauna i ostalih je konstantno stvarala prednost i nekog igrača u crno-belom ostavljala samim pri šutu ili na samom obruču.

Hrvati su nešto bolje zaigrali u drugoj četvrtini i čak ubacili više koševa od domaćina, ali se Partizan potom uozbiljio i utakmicu lagano priveo kraju.

Posebno se ističe detalj kada je raspucani Entoni Barber ušao u raspravu sa Tajrikom Džonsom i, zbog udaranja sunarodnika zaradio isključenje.

Informer

Sukob Džonsa i Barbera

Momak iz Hemptona je do tog trenutka ubacio čak 20 poena, pa je bilo jasno da bez njega na parketu Cibona nema mnogo čemu da se nada u prestonici Srbije.

Preko potrebne minute dobili su Mario Nakić i Arijan Lakić, kao i Aleksej Pokuševski. Upravo se Nakić ponajviše istakao u trijumfu sa ubačenih 18 poena.

Informer

Mario Nakić

Partizanu sledi kratak predah pred putovanje u Madrid i duel sa moćnim Realom 10. oktobra u okviru 2. kola Evrolige.

Samo dva dana kasnije, put ih vodi u Podgoricu na gostovanje Studentskom centru u nastavku regionalnog šampionata.