10.10.2024.

23:09

Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Sport

Volim naše zajedništvo, ali... Partizanov Amerikanac oštar posle poraza u Madridu!

Da Partizan ne doživi debakl u Madridu od Reala, postarao se Karlik Džons koji je do poslednje četvrtine bio "tih" na terenu, a onda se razigrao i postao najbolji pojedinac iz redova crno-belih na ovoj utakmici drugog kola Evrolige.

Na kraju je susret završio sa 15 poena, uz tri asistencije, a po završetku meča je dao izjavu za "Sport klub" i otkrio kako se oseća posle spomenutog poraza:

- Teško je. Volim naše zajedništvo, ali moramo biti bolji kao ekipa. Na obe strane terena - pritisak na loptu, da budemo strpljiviji u napadu... Imali smo nekoliko glupih šuteva i jednostavnih grešaka, ali sve to dolazi kroz igru, još uvek se upoznajemo. Volim kako smo se borili do kraja.

Informer

 

Na pitanje da li je problem bio nedostatak iskustva, Džons je odgovorio:

- Ne bih rekao da je to problem. Mislim, možda kao ekipa nemamo iskustvo. Imamo 14 novih igrača, osećamo kao da smo dugo zajedno, ali i dalje se upoznajemo. Moramo da nastavimo napred i da učimo iz grešaka. I samo da nastavimo dalje.

Jedna od pozitivnih stvari u igri Partizana je bila upornost, tačnije, ne posustajanje u momentima kada je sve delovalo izgubljeno:

- Igranje kroz greške. Boriti se do kraja, mogli smo da se predamo zbog malih grešaka, ali volim kako smo se borili do kraja - zaključio je Džons.

Partizan će sledeću utakmicu u Evroligi odigrati u utorak protiv Bajern Minhena. Ove ekipe će se sastati u "Beogradskoj areni" od 20 časova i 45 minuta. Pre toga, u subotu, crno-beli će odmeriti snage sa Studentskim centrom u Podgorici (16.00, Arena premijum 1).