Autor: Informer.rs

13.05.2019.

08:45

Foto:

Sport

NADAL U PARIZU? MOŽDA IZGUBIMO PRE FINALA! Đoković ne želi dodatni pritisak pred Rolan Garos!

 

- Osećam da je ovaj turnir bio veoma važan za moje samopouzdanje. Posle Australijan opena nisam igrao na svom najvišem nivou. Nisam pronalazio pravu igru i kontinuitet, ali sam osećao da sam blizu. Bio mi je potreban vetar u leđa, da me malo pogura. Pobeda nad Timom u neizvesnom meču bila veoma važna - kazao je prvi Novak Đoković.

Svestan je Đoković da Cicipas nije pružio najbolju igru u finalu.

- Na Stefanosa je u finalu verovatno malo uticao težak meč koji je imao s Rafom, mislim da se nije kretao tako dobro jer je bio umoran. Želeo sam brzo da napravim brejk, u tome sam i uspeo, osećao sam da sam uvek ispred njega i da diktiram igru.

(VIDEO) FUDBALSKE LEGENDE SE DIVE NOVAKU! Evo ko je među prvima čestitao Srbinu u Madridu!

Duel titana izostao je u Madridu, pa se sada svi nadaju sudaru Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

- Ako se taj meč desi u Parizu, to znači da će to biti finale. Dug je put do toga, mnogo stvari može da se dogodi. Možemo obojica da izgubimo pre finala. U Australiji smo obojica dobro igrali do finala, on nije izgubio ni set, a to je bilo moje možda i najbolje slem finale u karijeri. Nadam se da ću i u Parizu igrati dobro kao na ostalim slemovima.  Nadal na šljaci najveći je izazov, posebno u Parizu jer je tamo izgubio dvaput u karijeri. To dovoljno govori.

(FOTO) BRATE, USPELI SMO ZAJEDNO! Đoković se nakon titule obratio "novom" treneru!

Cicipas je rekao da je Đokovićev bekhend najbolji koji je ikada video. 

- Hvala mu na komplimentu. U finalu sam osećao da mi forhend dobro funkcioniše, mogao sam da ga udarim s bilo kojeg mesta na terenu, ali i bekhend je naravno bio čvrst. Generalno mislim da sam diktirao igru i da mu nisam dao mnogo vremena da se namesti i da izađe na mrežu. Pokušao sam da igram brzo i duboko, da menjam brzinu i smer lopte. Ali da, kroz karijeru me je bekhend odlično služio - bilo je mečeva u kojima me je izdao, ali to je sport. Bekhend je definitivno udarac na koji mogu da se oslonim u teškim trenucima - zaključio je srpski teniser.

Tagovi: