11.06.2020.

08:21

Foto:

Sport

NOVAK BRUTALNO ODGOVORIO NA KRITIKE! Nikoga NE TERAM da JEDE, PIJE I MISLI kao ja!

Želim da kažem svoje mišljenje, a ne da nekoga teram da živi kao ja, kaže prvi teniser sveta Novak Đoković (33)! Naš as ističe da su ga pogodile optužbe da promoviše kvazinaučnike i širi netačne informacije koje mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Signali od Boga

I ja primenim savete osoba koje znaju manje o sportu, jer mi možda kroz njih Bog šalje signale
Novak Đoković

Najbolji srpski sportista svih vremena privlačio je pažnju tokom karantina usled epidemije koronavirusa razgovorima na društvenim mrežama, a pre svega kontroverznim mišljenjima.

Poredi se s Trampom

Novak je, između ostalog, rekao da nije za obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa. Takođe je jednom prilikom rekao da "poznaje ljude koji su pomoću moći molitve uspevali i najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu da pretvore u lekovitu". Zbog ovih reči, Novaka su napali sa svih strana, a oglasio se čak i naš poznati epidemiolog Predrag Kon i poručio mu da ubuduće ne komentariše vakcinaciju.

Novak kaže da ne razume zašto bi trebalo da mu se zabrani da daje mišljenje o nečemu što nije njegova struka.

Naslov

Novak Đoković se u inostranstvu često susreće sa tim da mnogo veći procenat ljubitelja tenisa više voli Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Srpski teniser je ispričao neverovatnu anegdotu i otkrio da mu se to desilo i u njegovom rodnom Beogradu.

- Bio sam u šetnji sa decom i ženom na Savskom keju. Prišao mi je jedan čovek i rekao: "Znaš li ti da sam ja jedini koji navija za Federera protiv tebe, a da je iz Srbije?" Rekao sam mu: "Ako si jedini, to je super!" Baš mi je bilo drago da popričamo. Molio me je da mu ne zamerim. Očekuje se da kad si iz Srbije simpatišeš srpske igrače, ali da li to mora da bude obavezno? Ne mora! - iskren je Novak.


- Pogađa me kada kažu da širim platformu za pseudonauku i netačne informacije i da to utiče na zdravlje ljudi. Neću ja nikome da kažem da mora da jede, pije i misli kao ja. Postoji usiljeni kodeks ponašanja za sportiste prema kojem mi ne smemo da govorimo ni o čemu van posla kojim se bavimo. Zašto ja ne bih mogao da iznesem svoje mišljenje?! - pita se Đoković.

Đoković je sebe uporedio i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

- U privilegovanoj sam poziciji kao prvi teniser sveta da sve što kažem odjekuje kao da imam megafon. Sve što kažete na mrežama brzo otputuje. Tako i predsednik SAD Donald Tramp komunicira, to je normalno. I ja sam primenio mnoge savete od osoba koje znaju manje o tenisu od mene. Da nisam, možda bih time izgubio mogućnost da upijem signale koje mi je Bog poslao kroz tu osobu - jasan je Novak.

Veruje u emocije

Kada je Novak Đoković u pitanju, kontroverzna tema je i njegova ishrana. Godinama ne jede meso niti bilo šta životinjskog porekla, a nedavno je otkrio i da je na dijeti koja podrazumeva 16 sati gladovanja tokom dana. Srpski teniser je ponovo objasnio da se ne izgladnjuje, ali i otkrio da je u čuvenom finalu Vimbldona prošle godine, kada je spasio dve meč lopte protiv Rodžera Federera i na kraju osvojio trofej, izašao gladan na teren.


Bonus video