Autor: Informer.rs

09.09.2020.

23:12

Foto:

Sport

BIVŠI TENISER ŠOKIRAO SVET! Znao je šta se SPREMA Novaku u Njujorku, HOĆE DA GA SRUŠE KAO MONIKU!

Sve što se dešava tokom minulih dana samo je još jedna potvrda njegovih reči.

Nole je izbačen sa Ju Es opena jer je slučajno lopticom udario linijskog sudiju i to je bio znak da se svetski mediji obruše na Srbina. 

Austalijski novinar je otkrio kakva će biti osveta Novaka Đokovića, o time možete da čitate OVDE.

Odnos većine anglosaksonskih medija prema Novaku Ðokoviću pred Otvoreno prvenstvo SAD uveliko me podseća na njihov odnos prema Moniki Seleš pred Vimbldon 1992… Zainatili su se da ga sruše… kao što su i Moniku… Sramota - napisao je na svom Tivter nalogu 22. avgusta Pol Meknemi.

Na Moniku Seleš i njenog pokojnog oca Karolja vršen je do tada neviđen pritisak u svetu tenisa. Svetski moćnicima tada je smetala Monika jer je gazila miljenicu Zapada Štefi Graf. Uz njeno ime je bila jugoslovenska zastava i njen rodni grad Novi Sad. Kada joj pritisci nisu mogli ništa 1993. godine  Nemac Ginter Parhe na turniru u Hamburgu ubo je Miniku nožem, jer prema sopstvenom priznanju, nije više mogao da je gleda kako pobeđuje njegovu miljenicu Štefi.

Monikina je na kraju prihvatila američko državljanstvo i poslednje godine tenisa odigrala pod zastavom SAD. Nadamo se da sličan scenario ne spremaju Novaku Đokoviću, jer ono što mu rade mesecima je nemilosrdno. 

Novak je na udaru kritika mesecima, od kada je izneo stav o vakcini za koronavirus. Poručio da ne bi "voleo da ga neko primorava na vakcinu kao uslov za putovanja" i svetski mediji su ga odmah ocenili kao "antivaksera". Potom su se nemile situacije nadovezivale, a svetski mediji tražili su dlaku u jajetu kako bi razepeli Đokovića. Potom je usledio Adria tur, pa Noletove kritike oko organizacije Ju Es opena, na koji je na kraju ipak otišao. Da ne zaboravimo osnivanje nove PTPA asocijacije igrača.

Zašto? Postao je trn u oku, jer se suviše primakao Rodžeru Federeru koji ima 20 i Rafaelu Nadalu sa 19 grend slem titula. Srbin ima 17, mlađi je od rivala i nije pitanje da li će nego kada će obiriti sve njihove rekorde. 

Bonus video