Autor: Informer.rs

14.01.2021.

10:57

Foto:

Sport

OPASAN KORONA SKANDAL TRESE AUSTRALIJU! Niko ne može da veruje šta su dozvolili!

Pre nego što je turnir počeo izbio je prvi korona skandal, zbog prošlogodišnjeg četvrtfinaliste Tenisa Sandgrena. 

Amerikanac se ukrcao na avion i otišao u Australiju iako je imao dva pozitivna testa! On je prvo na tviteru pisao kako je bio pozitivan u ponedeljak, te da neće moći da nastupi zbog toga. 

- Kovid pozitivan na Dan zahvalnosti, kovid pozitivan u ponedeljak. Bar ću moći da zadržim bodove - napisao je prvo Sandgren. 

Pre samo nekoliko dana Australijanci su poručili da niko sa pozitivmim testom neće moći da uđe u avion, ali su vrlo brzo promenili odluku.

Amerikanac je među prvima stigao u Melburn, a oglasili su se i organizatori Australijan opena. Tražili su vrlo detaljne informacije o stanju tenisera, dokaze da se oporavio i da više nije zarazan.

- Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijan opena samo ako dobiju negativan test pre poletanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Austalije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra, nadležni organi Viktorije morali su da pogledaju njegov medicinski karton. Posle provere mu je dozvoljeno da leti - navodi se u saopštenju.

Nema sumnje, biće ovo samo prvi u nizu skandala koji se očekuju u Australiji. Turnir još nije ni počeo, ali potresi jesu.