• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2021

11:13

PRATIĆE NOVAKA U STOPU, 19 SATI U ZATVORU! Sve se zna, evo šta tenisere čeka u Australiji!

Tenis

PRATIĆE NOVAKA U STOPU, 19 SATI U ZATVORU! Sve se zna, evo šta tenisere čeka u Australiji!

Podeli vest

Australijan open će početi 8. februara, a tenisere i teniserke koji budu igrali na prvom grend slemu u sezoni očekuju verovatno najrigoroznija pravila karantina zbog pandemije koronavirusa


U Australiju će doći oko 1.200 tenisera, teniserki i zvaničnika pred grend slem u Melburnu, a svi će morati dve nedelje da provedu u karantinu. 

Prvi od 15 čarter letova sa igračima, osobljem i zvaničnicima će u Australiju doći već ove nedelje. Pre putovanja će morati da urade test na koronavirus, ako bude pozitivan neće im biti dozvoljeno da uđu u avion, jer bez pozitivnog rezutata ne mogu da lete.

Tokom dolaska u Australiju na aerodromu će biti detaljno pregledani, ako prođu  biće odvedeni do hotela u kojme će provesti 14 dana u karantinu. 

Foto: ap photo

 

Teniserima će tokom karantina biti dozvoljeno da treniraju ali će u hotelu provoditi 19 sati dnevno.  Kada izađu iz sobe moraće da se pridržavaju strogih pravila.

Teniseri i teniserke imaće 130 minuta za trening, 90 minuta za teretainu, potom još 60 minuta za ostale pripreme i nakon toga će morati da se vrate u hotel. 

Takođe, na svakom koraku će imati zaštitnu opemu, a sa svima će biti posebni službenici koji će brinutu da se ponašaju u skladu sa pravilima. Takozvani kovid maršali, koji će pratiti da igrači nose maske i poštuju ostala pravila kako ne bi došlo do širenja virusa u slučaju zaraze.
 
I tako svaki dan 14 dana. 

Igrači i ljudi koji ih prate biće testirani na kovid svaki dan. Kao što je ranije najavljeno imaće pravo da uz njih budu dve osobe iz stručnog štaba, ali samo jedna na terenu. Takođe, osoblje koje radi na tuniru biće testirano tako svakodnevno.  

Foto: reuters

 

Ako dođe do bilo kakvog kršenja pravila, igrač će biti deportovan i novčano kažnjen -  rekao je direktor turnira Kreg Tajli.

- Naš primarni cilj je da osiguramo zajednicu, ali i same igrače. Ne želimo da bilo ko bude izložen riziku.

Svako ko napusti karantin bez dozvole, biće automatski kažnjen sa 19.000 dolara. Prekršaj bilo kog člana tima, biće sankcionisan kao prekršaj tenisera. Nepoštovanje pravila može doneti i automatsku diskvalifikaciju i oduzimanje zarade, ali i deportaciju i čak hapšenje.

Podsećanja radi, Rodžer Federer se povukao sa Australijan opena zbog karantinskih pravila, kao i Amerikanac Džon Izner.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija