Autor: Informer.rs

18.02.2021.

00:03

Foto:

Sport

KAKO SRUŠITI NOVAKA? Srbin će "pojesti" Rusa ako mu dozvoli jednu stvar!

Prvi teniset sveta je veliki favorit protiv senzacije iz Rusije. Aslan je jedini teniser u open eri koji se domogao polufinala grend slema na debiju.

Naravno, Tarpiščev kaže da mora da igra najbolje što može ako želi da priredi prvorazrednu senzaciju. Ali, ako dozvoli Srbinu da diktira igru, upašće u mrežu iz koje se niko nije izvukao. Noće će ga "pojesti živog".

- Đoković je favorit u tom polufinalu, to je jasno. Ja ću uzeti u obzir to koliko je Aslan umoran i pod kakvim je pritiskom zbog svega. Jasno je kako mora da igra, neće imati manjak motiva -  kaže Tarpiščev i posavetovao 27-godišnjeg tenisera.

Informer

Aslan Karacev, živi san svakog tenisera

- Novak voli da kombinuje igru, dobar je iz defanzive, obožava duge razmene, igra ih sa lakoćom. Aslanu nije potrebno da se uvuče u te tazmene, mora da igra blizu osnovne linije i pokušava da lomi ritam protivnika. Protiv Novaka je potrebno da bude maksimalno efikasan, moraće da rizikuje. Moraće da traži razne opcije. Mora Đokovića da izbaci iz ritma, sa njim niko ne može da se nosi kada on diktira igru - poručio je Tarpiščev.