• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2021

11:32

LJUDI, DA LI JE OVO MOGUĆE? Ruski lav pravi čuda, bori se za finale, za 7 dana zaradio više nego za celu karijeru...

Tenis

LJUDI, DA LI JE OVO MOGUĆE? Ruski lav pravi čuda, bori se za finale, za 7 dana zaradio više nego za celu karijeru...

Podeli vest

Malo poznati ruski teniser 114. teniser sveta Aslan Karacev na debiju na grens slem turnirima plasirao se u polufinale Australijan opena


Aslan bukvalno živi bajku. Igrajući na niskorangirana takmičenja došao je do 114. pozicije na listi. Ali, sada je među četiri najbolja tenisera Australijan opena i deo je istorije belog sporta. 

Rođen je u Vladikavkazu, visok je 1.85 i igra desnom rukom, osim kod  bekhenda, tada koristi obe ruke. Do sada na grend slem takmičenja nije imao uspeha. Na Rolan Garosu i US openu išao samo do trećeg kola kvalifikacija, a na Vimbldonu je zaustavljan kolo ranije.

Foto: reueters

Aslan Karacev piše istoriju tenisa

Ali, protutnjao je kroz kvalifikacije Australijan opena, a onda nastavi da ruši d avorite i u glavnom delu žreba. Sada u pilufinalu čeka Novaka Đokovića ili Aleksandra Zvereva. 

Aslan je najniže rangirani teniser od 2001. godine i Gorana Ivaniševića koji je došao do polufinala grend slema. Takođe, dva Rusa će naći u polufinalu grend slema što je tek treći put u Open eri, pošto u drugom četvrfinalu igraju Rubljov i Medvedev. Najniže je rangirani teniser, 114. mesto na ATP listi, koji se plasirao u četvrtfinale Australijan opena posle 30 godina i Patrika Mekenroa koji je te 1991. godine bio na istoj poziciji.

 

Foto: reuters

 

Karacev je samo na Australijan openu zaradio do sada 662,696 američkih dolara,  više novca nego tokom čitave karijere 618,354 američkih dolara. U osmini finala Australijan opena protiv Feliksa Ožera Aliasima mu je bilo prvi put da se vrati iz minusa od dva seta... Jer, nikada nije igrao meč u pet setova.

Za nedelju dana pobedio je tri igrača iz Top 40 (Švarcman, Ožer Aliasim i Dimitrov), a pre toga je slavio samo jednom u čitavoj svojoj karijeri protiv Top 50 igrača, i to u kvalifikacijama za Sankt Peterburg prošle godine protiv Tenisa Sandgrena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija