Autor: Informer.rs

22.02.2021.

13:15

Foto:

Sport

JAVIO SE GURU PEPE IMAZ! Otkrio detalje rada sa Novakom!

Novakov nekadašnji saradnik guru Pepe Imaz je za špansku "Marku" govorio o ličnosti prvog tenisera sveta i njihovom zajedničkom radu. 

- Novak je proveo godine radeći na sebi, na duhu, jer mu je bilo jasno da je sve radio u totalnoj harmoniji kada se oseća dobro iznutra. Uvek je bio bolji zbog toga na kraju dana krčeći svoj put - rekao je Imaz.

Na pitanje u čemu je tačno duhovno radio sa Novakom, Imaz je odgovor.

Informer

Deveti trofej Ozi opena u rukama Novaka Đokovića

- Nismo radili ništa posebno. To je više jedan radnja koja za proizvod ima svesnost, jer pre toga što ste teniser, vi ste osoba i ljudsko biće. Kada doprete do toga, sve ostalo jeste bitno, ali ne tolikim intezitetom. Nije toliko teško doći do harmonije. U ovoj godini punoj iskušenja veoma je bitno da znate šta je ljudsko biće, šta porodica i prioriteti. Mislim da je to Novaku dosta pomoglo - kazao je Imaz.

- Mirnoća zbog rezultata može doći, ali taj segment duhovni ne zavisi od vas, jer možete ga imati danas, a sutra ne. Unutrašnji mir je mnogo bitniji i stabilniji, dolazi sa vama, to je ono što vam uvek ostaje. Novakov cilje da uzme što više grend slemova, odlučan je i ima ih na vidiku, ali kada imate tri tenisera sa istim ciljem, nije lako. Rafa i Novak su ljudi sa impresivnim mentalnim sposobnostima, biće interesantno videti šta nas čeka u godinama pred nama - zaključio je Imaz.