Autor: Informer.rs

18.04.2021.

11:13

Foto:

Sport

NAVIJAČI ZABRINUTI ZBOG FEDERERA! Ovo je ponižavajuće, da li će se vratiti?

Čak ni ATP i nova pravila, mnogo smatraju napravljena samo da mu pomognu Švajcarcu, nisu mogla da spasu Rodžera Federera novog pada na listi najboljih tenisera sveta.

Federer  će od ponedeljka biti osmi teniser sveta a preskočiće ga fenomenalni Andrej Rubljov, koji se za to pobrinuo plasmanom u finale mastersa u Monte Karlu. 

Informer

 

Podsećamo, važe nova pravila za turnire koji nisu održani 2020. godine, te za one koji su održani od 4. marta do 5. avgusta sada već davne 2019. godine. Ukoliko neko sad zaigra na turniru koji je prošle sezone otkazan i nadmaši učinak iz 2019.  računaće mu se novi bodovi, ali ako ne nadmaši, ili ne zaigra kao Federer u ovom sučaju, ne gubi sve bodove iz 2019, već  zadržava polovinu.

Informer

 

Pošto je Švajcarac odlučio da ne nastupi na mastersu u Majamiju, koji prošle godine nije održan, a 2019. je tamo bio šampion, da nisu stupila na snagu ova nova pravila  on bi izgubio 1000 bodova minule sedmice. Ali, zahvaljujući novim propisima, izgubio je samo 500. Ali, nakon Monte Karla ga ni novi propisi nisi spasli pada na ATP listi. 

Federerovi navijači su zabrinuti, nadaju se skorijem povratku na tere ili će se pad Švajcarca na ATP listi nastaviti.