Autor: Informer.rs

15.06.2021.

09:09

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

NADAL NAVIJAO PROTIV ĐOKOVIĆA! Naredna dva grend slema biće presudna!

Narednd dva grend slema, Vimbldon u Ju Es open, mogli bi da budu presudni u borbi za najboljeg ikada, rekao je Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala.

Rafa je inače posle poraza od Novaka u polufinalu rekao da ne zna da li će igrati u Londonu, mada su male šanse da propusti grend slem na travu. 

Informer

Rafa i Toni Nadal

- Sledeća dva turnira, Vimbldon i US Open, verovatno će biti presudni. Ne bih da se usudio da donosim zaključke, ali se usuđujem da verujem da će moj bratanac osvojiti jedan od njih - rekao je Toni u kolumni za Pais.

Informer

Toni je navijao za Stefanisa Cicipasa da pobedi Srbina na putu ka 19. grend slemu.

- Jedino što je moglo donekle da ublaži razočarane zbog Rafaelovog poraza u polufinalnom meču Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića bilo bi to da ga je u finalu savladao Stefanos Cicipas. Igrač za kojeg sam smatrao da je najsposobniji da pobedi Srbina na šljaci ako se ukaže prilika, osim mog bratanca, naravno, bio je upravo Grk. I veći deo meča sam imao nadu da će se to dogoditi. Nakon vrlo tesnog prvog seta, koji je Grk dobio u taj-brejku, Novak je izgubio i drugi, sa vrlo ubedljivih 6:2. Delovalo je da je Stefanos na pravom putu. Ali sve je već bilo poznato. Kada je ispred vas jedan od najvećih u istoriji ovog sporta, dok ne osvojite i poslednjih poen na meču, ne možete da se opustite.

Informer

 

U uvodnim gemovima trećeg seta Stefanosu je nedostajalo malo agresivnosti, dodatna koncentracija koju iskusni igrači obično imaju u bitnim trenucima. Đoković je uočio situaciju, pojačao tempo igre i zadržao isti intenzitet do kraja. Prešao je od podređenog do dominatora i kako su gemovi odmicali, mislim da smo svi imali osećaj da će rezultat definitivno biti na Novakovoj strani.

Bonus video