Autor: Informer.rs

03.08.2021.

13:29

Foto: reuters

Sport

HAJKA NA ĐOKOVIĆA! LEGENDA BRANI SRBINA OD SRAMNIH NAPADA! Volim Novaka, on je čovek, ne plaši se da uđe u rovove....

Najbolji teniser sveta je na udaru kritika je je bacio reket na tribine, udario mrežu rekvizitom protiv Pabla Karenja Buste. Pored toga, svetski mediji su pogrešno preneli njegovu izjavu o pritisku i stavljena je u kontekst toga da je govorio o Simon Bajls i Naomi Osaki.

Tako je ispalo da Novak kritikuje njihove psihološke probleme, a on je odgovorio na pitanje o tome kako gleda na napad na Zlatni slem.

Tim povodom se oglasila i Kris Evert,dopao joj se komentar o Novaku teniskog portala "Tennisbuzz".

Informer

 

- Da li je Đokovićeva frustracija bila iznenađujuća? Čini mi se da smo to morali da očekujemo. Sa druge strane, ako postoji jedna stvar u koju smo sigurni, onda je to medijska hajka na Novaka kada napravi pogrešan korak. Da li je to pošteno ili ne, sasvim je drugo pitanje. Naslov Dejli star-a "Trenutak kada Novak baca reket na tribine nekoliko meseci nakon što je pogodio sudiju lopticom" jasan je primer kako štampa diktira naraciju da je Đoković loš momak - piše između ostalog u tekstu.

Legendarna Kris Evert bila je dirnuta ovim člankom.

- Odličan članak. Volim Novaka. On je čovek. Pametan je. On je evoluirao i razmišljao o poboljšanju uslova za igrače. Vraća se svojoj zemlji. Priznaje da ima mane. Ima strast. Ne plaši se da uđe u rovove. Počnimo da slavimo njegovu veličinu - napisala je Kris Evert na Tviteru.

Bonus video