• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2021

08:53

PRAVE OD NOVAKA ZLIKOVCA, UŽIVAJU U NJEGOVIM MUKAMA, OMALOVAŽAVAJU GA... Evo ko brani Novaka, sve su sasuli u lice licemerima!

reuters

Tenis

PRAVE OD NOVAKA ZLIKOVCA, UŽIVAJU U NJEGOVIM MUKAMA, OMALOVAŽAVAJU GA... Evo ko brani Novaka, sve su sasuli u lice licemerima!

Podeli vest

Novak Đokoivć je danima na meti zapadnih medija nakon rane eliminacije sa Olimpijskih igara u Tokiju

Novak Đoković nije uspeo da se domogne zlatne medalje, ostao bez prilike da kompletira "zlatni kalendarski slem" ove godine, a svetski mediji su to jedva dočekali.

Međutim, čak ni to nije u centru pažnje. Obrušili su se na Novaka, utrkuju se ko će ga više pljunut, jer je razbio reket tokom borbe za bronzu, a popularni portal "TennisBuzz" jedan je od retkih koji je stao uz prvog tenisera sveta. 

- Novak Đoković je bio žestoko kritikovan za pokazivanje svojih frustracija na terenu na Olimpijskim igrama, ali zar ne bismo velikanima morali da oprostimo njihove mane? -  postavlja se pitanje na samom početku teksta.

Foto: tanjug/ap

 

Đoković je komentarisan iz ugla mentalnog pritiska, naročito u poređenju sa Simon Bajls i Naomi Osakom, američkom gimnastičarkom i japanskom teniserkom koje su javno govorile o njihovim mentalnim problemima sa pritiskom u sportu.

- Isti mediji koji su pružali podršku sportistima u debati o mentalnom zdravlju takođe predvode klevetanje Đokovića. Osaka, Bajls i Ben Stouks su nedavno govorili o tim stresovima i njima se pridružio i fudbaler Tajron Mings. To je debata koja nam je potrebna, ali nije dobro kada mediji biraju prema kome će pokazati razumevanje. Kako bi Đoković mogao da ne bude pod ozbiljnim mentalnim pritiskom u ovom trenutku? Pokušao je da ostvari herkulovski podvig pisanja istorije sporta: prvo napad na "zlatni slem", a sada i na kalendarski slem. I sve to uz očekivanja nacije na Olimpijskim igrama, dok je bez porodice, u centru svetske pažnje i usred globalne pandemije - prenosi Mondo tekst sa popularnog portala.

Foto: reuters

 

- Ljudi zahtevaju perfektno mentalno stanje i onda, kada se takmiči, svi su srećni da uživaju u njegovim mukama, sve dok uzdižu druge sportiste koji odbijaju da se uopšte i takmiče pod sličnim pritiskom.

Pomenuto portal ističe kako od Novaka hoće da stvore zlikovca zbog bacanja reketa na praznu tribinu, kao i da je malo ko obratio pažnju na izvinjenje, u prvi plan se ističe ono što medijima koji ga pljuju odgovara.

Foto: reuters

 

Suština priče nije da Đoković nije savršen, već pitanje zašto su mnogi tvrdoglavi da mu nikad ne oproste njegove mane? Pokažite nam bilo kog velikana iz bilo kog sporta ili dela društva i mi ćemo vam pokazati genija sa manama. Svaki superheroj ima svoj kriptonit. Zapravo, veličina nije veličina bez svih mana koje moraju da se savladaju na putu ka njenom dostizanju. Đoković ima probleme kontrolisanja frustracija na terenu. Svi smo to videli i sam je to priznao. Razlika je ta što za druge sportske velikane odbacujemo mane i definišemo ih njihovom sportskom veličinom. Sa Đokovićem, mnogi bi da odbace veličinu i definišu ga njegovim manama. Dupli standardi se nastavljaju sa onim što se desilo na Olimpijskim igrama. Omalovažavajući ga zbog mentalne greške pod pritiskom, dok svi zagovaraju podizanje svesti o mentalnom zdravlju, ti dvostruki standardi su prerasli u potpuni smrad -  navodi se u tekstu portala "TennisBuzz".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nagard

pre 2 godine

OI nisu bile potrebne Noletu bez obzira na njegove ambicije. Ali će ga ojačati da prevaziće drugu dvojicu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija