Autor: Informer.rs

12.08.2021.

07:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ako tako Novak kaže... Medvedev zahvalan Đokoviću! Pomogao mu je da preboli OI!

Sjajni teniser Danil Medvedev u Tokiju nije dogurao dalje od četvrtfinala. Pablo Karenjo-Busta je slavio u tom meču, a kasnije je savldao i prvog tenisera sveta, Novaka Đokovića u meču za bronzanu medalju.

Rus je sada na turniru u Torontu savladao Aleksandera Bulbika, a objasnio je i kako se tako brzo oporavio od dešavanja u Tokiju!

Informer

 

- Definitivno je olimpijski turnir bio veliki udarac za mene. Da budem iskren, kada je Novak izgubio, po svim društvenim mrežama su bile njegove reči. Posle poraza u meču za bronzu, rekao je da su mu teško pali svi olimpijski porazi, ali da se uvek vraćao jači i da će biti jači. Ja sam bio baš razočaran načinom na koji sam izgubio na OI. I onda razmišljam: ’Čovek je verovatno najveći svih vremena, ima 20 slemova i koliko već mastersa…’ Ako on to kaže, moram da pratim to što on govori - rekao je Medvedev.

Nije krio ruski teniser da je bilo problema u poslednjih nekoliko meseci, ali da je uspeo da se izdigne iznad toga.

Znao sam da ću dolaziti ovde. Zato sam otišao prvo u Orlando, probao sam malo da se isključim iz svega, nije bilo strkitnih pravila za dolazak odatle. Želeo sam da budem bolji u Tokiju, ali sad su cilj titule na sledećim turnirima, tako je to u tenisu. Ne može se svaki turnir osvojiti - istakao je Danil Medvedev!

Podsetimo, i na Olimpijskim igrama je Medvedev imao samo reči hvale za Novaka Đokovića! Uspeo je Novak Đoković tamo da popravi siutaciju i sa organizatorima dogovori druge termine, ali ni to mnogo nije pomoglo drugom teniseru sveta tada...

-  Novak je čovek situacije, hvala mu. I dalje mi se ne sviđaju uslovi, ali mnogo je bolje igrati nego od 11 sati - zaključio je Medvedev.