Autor: Informer.rs

05.09.2021.

18:43

Foto: Tanjug

Sport

NADAL OBRUKAO CICIPASA! SRAMOTA! Nisu ti potrebni trikovi!

Grčki teniser Stefanos Cicipas je na Grend slemu u Njujorku skrenuo pažnju na sebe dugim pauzama za posetu toaeltu, a  zbog čega su ga kritikovali Endi Mari, Aleksander Zverev, a sada im se pridružio i Toni Nadal, teniski trener, koji je nekada trenirao Rafaela!

U svojoj kolumni u "El Paisu", pod nazivom "Cicipas, zakon i sramota", Nadal je poručio da Grku nisu potrebne takve stvari.

Informer

 

- Nadamo se da će Cicipas pobeđivati bez upotrebe trikova jer mu nisu potrebni. Veliki je šampion, na putu je da postane još veći. Ne samo zbog pobeda, već i načina - piše Toni Nadal.

On je uporedio Cicipasa sa svojim bratancem i Rodžerom Federerom.

Informer

 

- Mislim da nijedan ljubitelj tenisa ne može da zamisli Federera ili Nadala u potrazi za dodatnim prečicama do pobede - rekao je Nadal, uz napomenu da bi sudije trebalo da kažnjavaju za nepotrebnu upotrebu odlazaka u toalet. Predložio je gubitak poena, pa čak i meča.

Informer

 

Podsetimo, britanac Endi Marej je pobesneo nakon što je poražen od Grka, baš posle spornih pauza!

Ne radi se o izlasku sa terena. Već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam, osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča - kaže Marej.