Autor: Informer.rs

11.09.2021.

09:09

Foto: tanjug/ap

Sport

SVI ZANEMELI POSLE NOVAKOVE PORUKE! Zašto bih bio srećan? Posao nije završen! Setio se legende!

Rus juri prvi grend slem, a Novak u 31. grend slem finalu želi 21. veliki trofej i čime bi postao igrač sa najviše trofeja na najvažnijim turnirima, a osvojio bi i Kalendarski slem.

Novak bi tako definitivno potvrdio da je najveći teniser ikada. Pred najvažniji meč u karijeri Srbin je na konferenciji za medije citirao Kobija Brajanta. U pitanju je Brajantov citat iz 2009. godine.

Informer

Novak nema nameru da stane

- Postoji taj njegov čuveni intervju gde je bukvalno rekao: "Zašto bih bio srećan sada? Posao nije završen". Kobi je bio idol miliona sportista širom sveta i ljudi koji su mu se divili. Takvo ponašanje gajim i ja. Posao zaista nije završen. Ali uzbuđenje postoji. Motivacija postoji, bez ikakve sumnje. Verovatno više nego ikada ranije. Imam još jedan meč pred sobom - jasan je bio Novak Đoković pred finale Ju Es opena.

Informer

 

Zverev je u svojoj konferenciji rekao da bi važne poene voleo da igra protiv bilo koga drugog samo ne protiv Đokovića.

Informer

 

- Takvu reputaciju ne dobijate instant. To uzima mnogo vremena. Verovatno svi veliki mečevi oko mene, sve velike titule, su bili izgrađeni na toj auri oko mene da igrači znaju da kod mene postoji duh da nikada neću pasti, posebno na Grend slemovima. Znaju da do poslednjeg udarca stvari mogu da se preokrenu. Tako je bilo nekoliko puta kroz moju karijeru. Drago mi je da me protivnici tako gledaju. Hoću da osećaju da su pod ekstremnim pritiskom kada igramo na velikoj pozornici na Grend slemovima.