• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2021

05:14

NOVAK NA KORAK DO BESMRTNOSTI! Posle drame i pet setova srušio Zvereva, boriće se za Kalendarski grend slem!

tanjug/ap

Tenis

NOVAK NA KORAK DO BESMRTNOSTI! Posle drame i pet setova srušio Zvereva, boriće se za Kalendarski grend slem!

Podeli vest

Novak Đoković je u finalu Ju Es open, samo jedna pobeda deli ga od večnosti, 21. grend slema, od Kalendarskog grend slema

Novak Đoković je posle preokreta pobedio u polufinalu Ju Es opena Aleksandra Zvereva rezultatom 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2. Naredni rival srpskog asa u nedelju od 22 časa, u antologijskom finalu, je Rus Danil Medvedev.

Biće to neviđen spektakl, Novak juri 21. grend slem, juri istoriju, da i zvanično stavi pečat, da je najbolji teniser ikada. Još jedna pobeda deli Srbina od kalendarskog spajanja sva četiri najveća trofeja u ovom sportu, što nikom nije uspelo još od Roda Lejvera 1969. godine.

Opet je prvi teniser sveta morao da juri prednost rivala, ponovo je dao prednost protivniku, ali ni to ne vredi protiv Srbina. Zverev je dobio prvi set, ali onda je Đoković ubacio u brzinu i preokrenuo na 2:1.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković u finalu Ju Es opena

 

Nije se dao Nemca, uspeo je da izbori peti set. U odlučujućem delu meča poveo je Novak 5:0, potom dozvolio 10 godina mlađem rivalu da se ponada, a onda mu uništio sve snove.

Posle tri sata i 38 minuta igre iskoristio je Novak meč loptu u plasirao se u finale Ju Es opena, 31. grend slem finale.

Foto: tanjug/ap

 

Zaustavio je Zverev Đokovića u Tokiju, naneo mu je bolan poraz, ali mu je prvi teniser sveta sve naplatio. Ali, prvo ga je pustio da se ponada. 

Foto: tanjug/ap

 

Navijači se već uveliko šale da Đoković namerno  pusti protivnika da povede, a onda preokrene kako bi ga poraz što više boleo. I u polufinalu je Đoković izgubio prvi set tako što nije uspeo da napravi niti jednu brejk loptu. 

Zverev je odlično otvorio meč, sjajno servirao, čekao svoje prilike, dočekao ih je u devetom gemu, napravio brejk, a onda osvojio prvi set.

Međutim, nije uspeo u istom ritmu da nastavi u drugom setu. Novak je pronašao ritam, poveo sa 3:0, potom napravio još jedan brejk kada je na servis Zvereva iskoristio set loptu i dobio drugi deo igre sa 6:2 i vratio se u meč. 

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković se osvetio Aleksandru Zverevu

Nije Saša jedan od onih koji se lako predaju. Borio se u trećem setu, imao tri brejk lopte. Ali,  Zvereva  je redom propuštao šanse, Đoković strpčjivom čekao proliku da dotuče rivala. Poveo je sa 5:4, a onda izvršio baš veliki pritisak na Nemca. Morao je Nemac da brani tri set lopte, ali ga je treća, posle preko 50 udaraca, dovela na samo set od eliminacije.

Foto: tanjug/ap

 

Ipak, i pored preokreta Đokovića od 2:1, nije Zverev odustajao, borio se kao lav,  servirao kao da je prvi minut susreta. Odradio je dobro posao i jedan brejk mu je bio dovoljan u četvrtom setu da izbori peti  i produži dramu u polufinalnom okršaju.

Foto: tanjug/ap

 

Ali, Đoković je bio toliko surov prema deset godina mlađem rivalu, da se Nemac možda i pokajao što sve nije završeno u četiri seta. Ponestalo je Zverevu goriva, a Novak je to kaznio sa dva brejka, poveo je sa 5:0.  Malo se sigurno ponadao Nemac posle jednog brejka, ali buđenje je došlo kasno. Srbin pravi treći brejk za veliku pobedu i finale. 

Još samo jedna pobeda, jedna stepenica deli Novaka Đokovića od večnosti. 

Za titulu u Njujorku boriće se protiv Danila Medvedeva. Biće to njihov deveti duel. Pet puta je slavio Novak, a tri puta Rus.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kaya

pre 2 godine

Odavno je on najbolji.. Dubok naklon za kralja nad kraljevima..

Djole

pre 2 godine

Zamislite US open igraju Srbin i Rus. Totalna propast zapadnog sporta.Istok je još uvek zdrav i sposoban za vrhunske rezultate.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija