Autor: Informer.rs

04.10.2021.

15:05

Foto: tanjug/ap

Sport

ZVEREVA BIVŠA DEVOJKA OPTUŽILA DA JU JE TUKAO I ZLASTAVLJAO! ATP pokrenuo istragu, Nemac u problemu!

Nemca je bivša devojka Olga Šaripova optužbila za fizičko i pshihičko nasilje, a sada je ATP objavio da će istražiti ceo slučaj.

ATP ističe da osuđuje svaki oblik zlostavljanja i temeljno će istražiti ceo slučaj, a ukoliko se ispostavi da je Zverev kriv čeka ga kazna.

Zvereva čeka kazna

- Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su prilično ozbiljne i imamo odgovornost da ih detaljno istražimo. Nadamo se da ćemo saznati o svakoj od činjenica i odrediti odgovarajuće akcije. Razumemo da Zverev ceni našu istragu i priznao je da nikada ništa nije učinio. Razmotrićemo svaki pravni razvoj događaja - navodi se u saopštenju ATP.

Povodom ove teme oglasio se direktor ATP Masimo Kalveli.

- Кao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bismo osigurali da se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećaju sigurno i zaštićeno. Preporuke izveštaja pomoći će nam da to rešimo na najbolji način. Posvećeni smo preduzimanju značajnih koraka napred i znamo da ovo neće biti lak proces koji će se rešiti preko noći -  rekao je Kalveli.

Informer

Zverev bi mogao da bude kažnjen zbog nasilja

Šaripova je optužila Zvereva za fizičko i psihičko zlostavljanje.

Nisam imala osećanja, emocije, reči. Počeo je ponovo mene da krivi i da govori da je on žrtva u celoj situaciji.​ Već sam bila na samom dnu. A on je rekao: "Ako je tako, onda bi trebalo da spakuješ svoje stvari i da od..beš! Rekla sam: ’OK! Odleteću za Moskvu. Vratićeš se, a ja ću biti negde drugo - ispričala je ona.

Tada se desilo fizičko nasilje. Šaripova kaže da je potom otišla da se istušira, a da je Zverev nastavio da joj prebacuje ispred vrata kupatila.

- Kada sam izašla ispod tuša i krenula po peškir, došao je i rekao: Spakuj odmah stvari i idi. Rekla sam mu: ’OK, možeš li samo da sačekaš nekoliko minuta? Gola sam ovde.

U tom trenutku, prema rečima Šaripove, Zverev ju je napao nasilnije nego ikada ranije.

- Počeo je da me udara, a ovoga puta sam shvatila da ne mogu da budem vreća za udaranje! Samo sam pokušavala da se zaštitim. Već sam bila gola. Žena sam, nisam mnogo jaka. A posle tuširanja, nisam imala ni vremena da odem po odeću. Nisam se osećala bezbedno nijednog trenutka. Počeo je da mi govori stvari poput: ’Nadam se da ćeš umreti, trebalo je juče da umreš, ali ne u mojoj sobi. Ako hoćeš da umreš, uzmi insulin i idi umri na ulici, jer ja ne želim probleme. Ne želim više da se bakćem sa tobom....