Autor: Informer.rs

13.10.2021.

10:37

Foto: Tanjug

Sport

Loše vesti za Đokovića! Marej pričao o restrikcijama i oštrim merama u Australiji!

Posle eliminacije pričao je o vakcinacije tenisera, jer će navodno biti potrebne  dve doze vakcine da bi teniseri igrali na Australijan openu koji je na programu od 17. do 30. januara 2022. godine.

- Koliko ja razumem, ako ste nevakcinisani i dalje vam je dozvoljeno da igrate, samo će pravila biti drugačija. Možda ćete morati da krenete za Australiju nekoliko nedelja pre svih ostalih. To je izbor igrača. Ako lokalna vlada donese takvo pravilo, podržaću to. Bilo bi sjajno kada bi se više igrača vakcinisalo - kazao je Škot. 

Informer

 

Nije mali broj tenisera koji su poručili da ne žele da se vakcinišu.

- Australija je imala posebno jake mere. Ljudi su tamo imali bolnih 18 meseci. Ako neko želi da uđe u zemlju i rizikuje da zarazi tamošnju populaciju, takve mere su razumljive.

Informer

Novak Đoković i Endi Marej

S druge strane, Marej je pružio podršku i teniserima koji ne žele da se vakcinišu.

- Potpuno podržavam odluku igrača koji nisu vakcinisani, ali i odluku koju donosi Vlada Australije. Ne bih da se nađem usred nečeg u šta nisam uključen, jer neću imati to iskustvo karantina od dve nedelje. Ne bih da budem protiv bilo koga po ovom pitanju - zaključio je Marej koji bi nešto da kaže, ali da se nikome ne zameri.