• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2021

10:26

Đokoviću će u Australiji zagorčati život! Evo šta ga čeka ako se ne vakciniše!

Tanjug/AP

Tenis

Đokoviću će u Australiji zagorčati život! Evo šta ga čeka ako se ne vakciniše!

Podeli vest

Australijanci su pretili teniserima da neće moći da učestvuju na Australijan openu ukoliko nisu vakcinisani, ali po svemu sudeći su brzo shvatili da bi tako imali više štete nego koristi

Prvi na udaru bio je Novak Đoković. Prvi teniser sveta ne želi da priča o vakcinaciji protiv korone, pa sve kopka da li je vakcinisan ili ne.

Iz nekog razloga su zaključili da ne bi primio vakcinu čak ni ukoliko bi ona bila uslov igranja na turniru. U svakom slučaju, od prvih vesti da nikome ko nije vakcinisan neće biti dozvoljen ulazak u Australiju, čak ni Novaku Đokoviću koji juri deseti trofej, došli smo do toga da su to bile lažne pretnje.  

To je potvrdila i bivša igračica Kejsi Delakva, koja je zadužena za kontakt Australijan opena sa VTA turom u vezi koronavirusa.

Nevakcinisani igrači takođe će moći da putuju, samo će za njih važiti rigoroznija pravila tokom dvonedeljnog karantina. U Melburnu će kao i prošle sezone pred početak Australijan opena postojati karantin za igrače, a teniseri će kao i tada dolaziti u Australiju čarter letovima.

Foto: reuters

 

Vlasti u državi Viktorija pre nekoliko dana su podigle prašinu.

- Već smo razgovarali sa igračima o trenutnim uslovima. Znamo da će se Australijan open održati poslednje dve nedelje januara i da će biti karantin. Igrači će imati mogućnost da treniraju - rekla je Delakva.

Na pitanje šta će biti sa nevakcinisanim igračima, Delakva je dala konkretan odgovor i rešila sve dileme, naravno, ukoliko ne bide bilo promena do početka grend slema u Melburnu. 

Vakcine neće biti obavezne. Mogu da kažem da će u Australiju moći da dođu i vakcinisani i nevakcinisani teniseri, ali će imati različite uslove boravka. Naša poruka igračima je da ako žele najbolje uslove budu vakcinisani. Ono što mogu da kažem za igrače koji dolaze u Australiju, uslovi za nevakcinisane će biti sasvim drugačiji od onih koji budu vakcinisani. 

Foto: reuters

 

Otvoreno prvenpstvo Australijanu planirao je da počne 17. januara, branilas titula je Novak Đoković i naomi Osaka u ženskoj konkurenciji.

Novak je prošle sezone bio u hotelu, ali je imao uslove da trenira, pitanje je kako će biti ove sezone, ukoliko bude u karantinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija