Autor: Informer.rs

19.10.2021.

09:14

Foto:

Sport

Ucenjuju Đokovića! Premijer udario na Novaka! Neće dobiti vizu...

Prvi teniser sveta nedeljama je u centru pažnje, jer je iz Australije stigla poruka da teniseri koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju na Australijan openu, prvom grend slemu u sezoni.

Svetski mediji su se ustremili na Novaka, nije im potrebno mnogo, a sada udaraju po Novaku jer ne znaju da li je vakcinisan. Spekuliše se uveliko da neće igrati u Melburnu, pa su se pojavile informacije da će mu ipak biti dozvoljeno na učestvuje na grend slemu, ali da ga čekaju rigorozne mere ako se ne vakciniše. S druge strane, Amerikanci tvrde da je Đoković ipak vakcinisan.

Prvi teniser sveta je u intervjuu za Blic poručio da ne želi da otkrije status da li je vakcinisan ili ne, jer je to privatna stvar. 

Informer

NOvak Đoković ne zna da li će igrati na Australijan openu

Takođe, nije siguran da li će igrati na grend slemu koji je osvajao devet puta, a sada ima šansu da se u slučaju trijumfa domogne rekordne 21. najveće titule u karijeri.

Premijer australijske države Viktorije Danijel Endrju opet je posleo poruku prvom teniseru sveta. Poručio je da nijedan nevakcinisani teniser i teniserka, ili sportista, neće dobiti vizu za ulazak u Australiju!

- Mislim da nevakcinisani igrači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a i da dobiju verovatno bi morali da budu stavljeni u karantin nekoliko nedelja. Virusu nije važno kako ste rangirani u tenisu niti koliko ste grend slemova osvojili. Potpuno je nebitno, morate biti vakcinisani da biste zaštitili sebe i druge - rekao je Endrju.

Informer

 

Tamošnje vlasti trenutno utvrđuju covid 19 ograničenja za turnir u Melburnu, a videćemo da li će zaista zabraniti Novaku i drugim nevakcinisanim igračima da učestvuju na turniru. 

Đoković je ionako ogorčen zbog svega što se dešava, a novim sramnim pretnjama i ucenama Australijanci neće postići mnogo, bar što se Srbina tiče.