Autor: Informer.rs

07.11.2021.

09:08

Foto: reuters

Sport

ĐOKOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE! Neću mnogo igrati, nije mi dosadno bez tenisa!

Novak Đoković će rekordNi sedmi put u karijeri godinu završiti na prvom mestu na ATP listi. Do sada je bio izjednačen sa idolom Pitom Samprasom. 

Govorio je prvi teniser sveta o pauzi posle poraza u finalu Ju Es opena. Tada je on njega bio bolji Danil Medvedev, a Novak Đoković je napravio pauzu od skoro dva meseca. 

Informer

Novak Đoković će igrati samo najveće turnire

- Uživao sam u slobodnom vremenu, nisam uopšte bio zabrinut - kazao je Novak i zabrinuo navijače:

- Proveo sam vreme s porodicom, bio sam na svojoj Akademiji, nije mi bilo dosadno bez tenisa. S druge stane, volim da se takmičim i uželeo sam se igre. Vratio sam se u Pariz s ciljem da obezbedim mesto broj jedan na kraju godine. To je olakšanje, pritisak je skinut s grbače, ali posao još nije gotov. Nadam se da ću u nedelju odigrati još jedan odličan meč, svestan sam da ću morati da odigram na izuzetno visokom nivou kako bih osvojio titulu".

Informer

 


Novak je otkrio i plan za budućnost. 

- Cenim mnogo sve rekorde i dostignuća, ne mogu da izaberem između ta dva. Biti istorijski broj jedan verovatno je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu. Biti prvi na kraju godine iziskuje konstantnost i najbolje partije na najvećim turnirima - najviše bodova sam ove godine skupio na slemovima. Nisam mnogo igrao, a tako će biti slučaj i u budućnosti, pošto se koncentrišem na najveće događaje - zaključio je Đoković.