• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2021

08:34

NOVAK SE OGLASIO PRED FINALE! Hvala Bogu i slava rodu! /FOTO/

reuters

Tenis

NOVAK SE OGLASIO PRED FINALE! Hvala Bogu i slava rodu! /FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković ponovo je ispisao istoriju "belog sporta"

Postao je Novak Đoković prvi teniser u istoriji koji je čak sedam puta kalendarsku godinu završavao kao najbolji na svetu.

Nadmašio je idola Pita Samprasa i još jednom potvrdio da je najbolji teniser ikada.  Novak je u subotu pobedom nad Hurkačem i plasmanom u finale Pariza, omogućio sebi ostanak na prvoj poziciji do kraja godine.

U finalu mastersa u Parizu u nedelju od 15 časova igrače protiv Danila Medvedeva, koji je bio bolji od Srbina u finalu Ju Es opan. 

- Velika je čast i zadovoljstvo prestići Samprasa, uzora iz detinjstva, i završiti godinu kao broj 1 na svetu sedmi put u karijeri. Zahvalan sam i blagosloven što sam u ovako privilegovanoj poziciji. Teško je u potpunosti osetiti veličinu istorijskih uspeha dok sam još uvek aktivan u profesionalnom tenisu. Ovom dostignuću, kao i svim ostalim, su doprineli najbliži ljudi u mom životu i karijeri koji su nesebično davali bezrezervnu podršku. Hvala Bogu i Slava Rodu - poručio je Đoković, koji je za ovu objavu, obukao majicu sa likom najznamenitijeg srpskog naučnika Nikole Tesle.

Foto: reuters

Novak Đoković - čovek rekord

Oborio je Novak Đokoivć rekord Pita Samprasa, a ako osvoji trofej u Parizu srušiće i Rafaela Nadala. 

Srbin je do sada uspeo da osvoji 36 masters titula i po tome je trenutno izjednačen sa Rafaelom Nadalom. Sa još jednom titulom bi se opet osamio na vrhu, ujedno bi Novak mogao da nastavi impresivan niz jer je od 2010. godine (izuzev 2017. godine) osvojio makar jednu masters titulu. 

Foto: reuters

 



Novak je najviše titula osvojio u Majamiju (6), a nakon toga slede Pariz i Indijan Vels kao najuspšeniji turnir na kojima je Đoković igrao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

Đokoviću, Medvedev je ranjiv na kratke dijagonale. Pored toga, trudi se da igraš kao da si na jačem treningu jer to znači da si dodatno opušen. Iz mog iskustva kad se zagrevam svaka lopta ide u polje, međutim kad počne igra za poene, ruka se vrlo malo stegne i mnoge lopte idu van terena.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17