Autor: Informer.rs

15.12.2021.

14:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠTA PREDVIĐAJU NOVAKU U 2022. GODINI? Da li će završiti karijeru ili...

Očekivanja su naravno velika, pa sajt "Sportskeeda" ističe da će u sezoni koja dolazi naš as nadmašiti najveće rivale u broju grend slem trofeja.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal trenutno imaju po 20 najvećih titula.

- Čak i ako Novak propusti Australijan open svi su izgledi da će Srbin imati više grend slemova od Rodžera Federera i Rafaela Nadala i završti godinu koja dolazi sa najviše slemova. Sada su izjednačeni sa 20 najvećih titula - navodi pomenuti portal. 

Informer

 

- Svetski broj jedan kada je u formi kao sada može opet da pobedi Nadala na Rolan Garosu. Ako nastavi u istom ritmu srpski teniser će karijeru završiti sa 25 pa čak i više grend slemova. Čak je i Nadal, trenutno njegov najveći rival, istakao da je Đoković u najboljoj poziciji da karijeru završiti sa najviše trifeja. 

Informer

Novak Đoković juri rekorde u 2022. godini

S druge strane pomenuti izvor ističe da Danil Medvedev ima šansu da smeni Novaka Đokovića na tronu.

- Razlika između Đokovića i Medvedeva trenutno je 3.000 bodova. Ali Rus može da ga skine s trona ako pobedi na Australijan openu, a potom zaigra sjajan tenis na šljaci i travi. Novak brani 2.000 bodova na Rolan Garosu i Vimbldonu, a Medvedev može da zaradi više od 1.000 bodova na ova dva grend slema. Ako bude briljirao u Londonu i Parizu može lako da smanji razliku.