Autor: Informer.rs

12.01.2022.

10:13

Foto: reuters

Sport

BRITANCI BRUJE! Sprema se najgori scenario, Australija deportuje Đokovića?

Kako Britanci tvrde, izvori upozorili da se šuška da bi boravak Novaka bio "opasan presedan" i da to ni po koju cenu ne bi trebalo da se dozvoli. 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković definitivno neće biti deportovan danas. Novak Đoković se javio jutros rano po našem vremenu i odgovorio na sve učestalije napade u medijima, o okolnostima testiranja na koronu, rezultatima PCR testa i prisustva na događajima posle testiranja na koronu.

Informer

 

Potvrdio je da je intervju za francuski L'Ekip davao svestan da je pozitivan i izrazio je žaljenje zbog takve odluke, ali i da je njegov tim napravio grešku u prijavi za putovanje.

Srbin je odradio novi trening na "Rod Lejver" areni, ali je iz kancelarije ministra za imigraciju Aleksa Hoka stigla informacija da još uvek nema novosti da li će Đoković biti vraćen u svoju zemlju. Saopštenje je sve zakomplikovalo, pa je istraga proširena. 

Informer

 

Kako je preneo "Dejli mejl" vlada Australije pripremiće papire kako bi deportovala Novaka. prvi teniser sveta je ostao bez vize nakon što je stigao u Australu, ali je posle pet dana golgote na Federalnom sudu dobio Vladu Australije i viza mu je vraćena. Sinoć se obrati celom svetu zvaničnim saopštenjem, koje je podiglo prašinu.

Zvaničnici Australije proširili su istragu protiv Srbina, a pojedini meidji prenose da bi Novak uskoro mogao da napusti Melburn. Kako je preneo "Dejli Mejl", ministar za imigraciju Aleks Hok bi u četvrtak, što znači kasno večeras po našem vremenu, trebalo da iznese svoju odluku o Novakovoj vizi.

Australijance pre svega brine što je Đoković priznao kršenje pravila o izolaciji u Srbiji nakon što je saznao da je pozitivan na testiranju, a onda je za lažne informacije na svom formularu za prijavu za putovanje u Australiju okrivio svog agenta i tako produbio dugotrajnu misteriju oko toga kada je najbolji na svetu zaista saznao da je imao kovid, preneo je "Dejli mejl".