• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2022

05:21

ŠOK PRIZNANJE NOVAKA! ZARAŽEN sam davao intervju... Moj tim je pogrešio...

Ilustracija

Tenis

ŠOK PRIZNANJE NOVAKA! ZARAŽEN sam davao intervju... Moj tim je pogrešio...

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đokovi oglasio se saopštenjem povodom brojnih napada i objasnio šta se zaista događalo u nekoliko spornih dana tokom decembra meseca, kada je dobio pozitivan test na kovid

Novak Đoković se javio jutros rano po našem vremenu i odgovorio na sve učestalije napade u medijima, o okolnostima testiranja na koronu, rezultatima PCR testa i prisustva na događajima posle testiranja na koronu.

Potvrdio je da je intervju za francuski L'Ekip davao svestan da je pozitivan i izrazio je žaljenje zbog takve odluke, ali i da je njegov tim napravio grešku u prijavi za putovanje.

Novak je sve to objasnio u vanrednom saopštenju koje je objavio usred noći, a prenosimo ga u cvelosti. 

- Želim da odgovorim na dezinformacije o mojim aktivnostima i prisutnosti na događajima u decembru, u vezi sa mojim pozitivnim rezultatom na PCR testu na kovid.

Ovo je dezinformacija koja treba da se ispravi, posebno kako bi se umirila zabrinutost u vezi sa mojim prisustvom u Australiji, i kako bi se odgovorilo na pitanja koja su veoma bolna i zabrinjavajuća za moju porodicu. ​Želim da naglasim da sam se mnogo trudio da svima obezbedim sigurnost, kao i da pružim punu saradnju u vezi sa obavezama koje se tiču testiranja.

U Beogradu sam 14. decembra bio na košarkaškoj utakmici, posle koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imalo pozitivan test na kovid.

Iako nisam imao simptome Covid-a, izvršio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a kao dodatnu meru opreza, uradio sam i zvanični i odobreni PCR test tog istog dana.

Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu, kako bih dodelio nagrade deci; uradio sam brzi antigenski test pre odlaska na ovaj događaj i bio je negativan.

Nisam imao simptome, osećao sam se dobro, i obaveštenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek posle tog događaja - stoji u saopštenju:

Foto: AP/Photo

 

Novak je potvrdio da je intervju za francuski L'Ekip davao svestan da je pozitivan i izrazio je žaljenje zbog takve odluke.

Sledećeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu, kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L'Équipe. Otkazao sam učešće na svim drugim događajima, osim intervjua za L'Équipe.

Osećao sam obavezu da uradim intervju za L'Équipe, jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se držao mera socijalnog distanciranja, i nosio sam masku, osim za vreme snimanja. Posle intervjua i snimanja otišao sam kući i izolovao se na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u proceni, i da je trebalo da odložim ovu obavezu.

Novak je već danima na udaru i zbog toga što u dokumentima u prijavi za vizu piše da nije putovao 14 dana pre odlaska u Melburn a bio je u Španiji.

- Kad je reč o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podneo moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu "kućicu" o mojim prethodnim putovanjima, pre dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje.

Foto: AP/Photo

 

Osetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku.

Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na sve.

Đoković je u Australiju stigao prošle nedelje jer je dobio medicinsko izuzeće, ali mu je viza odmah po dolasku u Melburn poništena. Kao razlog je navedeno to da to što je preležao koronavirus nije dovoljan osnov za vizu, zbog čega je pet dana proveo zatvoren u hotelu za azilante.

Potom je posle mnogo borbe u ponedeljak pobedu Australiju pred sudom, koji mu je odobrio vizu, ali i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracije Aleks Hok ukine vizu. Posle odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji svi dokumenti koji se tiču njegovih pozitivnih i negativnih testova, kao i formulara za vizu, postali su javno dostupni. Nastala je prva konfuzija u vezi sa time kada je tačno bio pozitivan, kako je bio u javnosti nakon testa, gde je boravio od tada do dolaska u Australiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Orban

pre 2 godine

I sta sad? Izgleda australijanci i nisu bas toliko protiv Noleta iz "cista mira" i "samo zato sto je on srbin",nego iz nekih drugih razloga koji polako izlaze na videlo. Sami smo krivi, "palimo" se odma, dajemo bombasticne izjave i naslove a onad ladan tus, to nam se uvek desi i to zato sto smo kao narod emotivci, i ne razmisljamo mnogo...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija