Autor: Informer.rs

12.01.2022.

15:14

Foto: ap photo

Sport

NEMA KRAJA AGONIJI! POJAVILI SE NOVI DETALJI! Novaka opet zatvaraju? Momci s pištoljima mogu da ga pokupe usred meča!

Pojavili su se nove informacije. I srpski as je priznao da je napravljena grešaka tokom podnošenja dokumentacije za vizu.

Glavni problem je putovanje Novaka u Španiju, koje nije prijavljeno, ali i datum PCR testa. Bivši zamenik sekretara australijskog odeljenja za imigraciju Abul Rizvi otkrio je šta čeka Novaka. 

Informer

 

Smatra da je moguće da ministar za imigracije Aleks Hok ukine vizu Đokoviću na osnovu lažnih iskaza koji su dati pri podnošenju dokumentacije. 

- Mislim da Vlada nije srećna kako se ova situacija odražava u medijima. Verujem da je njihov cilj da se ovo pitanje završi što je pre moguće - rekao je Rizvi.

Informer

 

Ali, ako Hok poništi Đokovićevu vizu, srpski teniser će o tome biti obavešten od strane australijskih graničnih snaga, ponovo će biti prebačen u imigracioni pritvor.  Novak bi i u tom slučaju imao pravo žalbe, to bi značilo da će morati da propusti Australijan open.

-Da pretpostavimo da ministar krene u proces otkazivanja Đokovićeve vize. On bi morao da izda naredbu Pograničnoj policiji Australije, momcima koji rade u tamnim uniformama i nose pištolje, da se okrenu protiv Đokovića, izvedu ga recimo sa terena i  pod pažnjom svetskih medija. Odveli bi ga u centar za zadržavanje gde bi ostao i tražio da aplicira za sudsku reviziju procesa. To bi svakako značilo da je u pritvoru, u Melburnu dok se odigrava Australijan open - kaže Rizvi.

Rizvi smatra da bi najlakši način za rešenje situacije bilo da Vlada porazgovara sa Đokovićem, nađe način da uveri javnost da on nije opasnost po javno zdravlje i da mu dozvoli učešće na turniru.