Autor: Informer.rs

12.01.2022.

20:35

Foto: printscreen

Sport

LEGENDARNI SRPSKI AS ZA INFORMER.RS: Novak je SAM kriv za ovo što mu se dešava! Verujem da će imati motiv više!

Svet je podeljen kada je slučaj Novaka Đokovića u pitanju, jedni ga podržavaju, drugi kude. Mrze ga i obožavaju, ali jedno je sigurno - nikada nije viđen ovakav skandal u svetu sporta!

Drama i dalje traje, a za naš portal se oglasio i bivši odbojkaški as, Andrija Gerić, koji je posle više nego uspešne karijere postao sportski psiholog i već godinama uči i priprema sportiste da budu mentalno spremni za sportske izazove i iskušenja koja su pred njima.

Informer

 

Poznato je da je Novak Đoković psihički jak, ali nikada se nije susreo sa sličnom situacijom. Ukoliko bude igrao, šta očekujete?

- Susretao se mnogo puta u karijeri sa pritiskom, a ako bude igrao, mislim da će uspeti da se izbori sa njim - počinje priču proslavljeni srpski reprezentativac Andrija Gerić za Informer.rs.

Mnogi su očekivali (i dalje očekuju) da će Novak igrati još nekoliko godina. Da li zbog svega što mu se trenutno dešava postoji šansa da ranije okonča karijeru?

- Ne verujem. Pritisak jeste veliki, ali je to isključivo njegova zasluga. On sada snosi posledice, imao je neke greške, ako je bio pozitivan nije smeo da radi to što je radio. Bilo kako bilo, smatram da ovo neće uticati na to da ranije privede karijeru kraju.

Informer

 

Malo igrača koji su trenutno aktivni mu je pružilo podršku. Javljaju se teniske legende, ali od tenisera koji se i dalje takmiče izostala je javna podrška. Hoće li Novak moći da se izbori sa zvižducima, za koje mnogi tvrde da će ih biti, ali i sa nerazumevanjem koje dobija od kolega. 

Iskreno, ne bih ja to tako nazvao. Mislim da moramo raščlaniti ta dva pojma. Ovaj put mora da bude svestan da je pravio greške. Zašto bi on imao bolji tretman od ostalih? Nije se vakcinisao, a kod nas je to nekako dignuto na politički nivo. Mislim da to nema veze sa tim.

Informer

 

Po prvi put u karijeri je zaplakao na US openu i tada je rekao da je trebao i ranije to da učini. Nije mašina i verovatno mu neće biti lako ukoliko publika bude protiv njega?

- Jendostavno morao je neke stvari drugačije da uradi. Sada kada se našao u ovoj situaciji, smatram da će pokazati koliko je veliki čovek i sigurno će imati motiv više ukoliko se bude takmičio!

Informer

 

Kao nekadašnji vrhunski sportista, smatrate li da onih pet dana pritvora, loših uslova i taj period bez treninga, može negativno da se odrazi na njegovu igru?

- Uveren sam da ne može. Teniseri su već bili u prilici da budu 12 dana u karantinu, vežbali su u sobama, a ovaj period ne bi trebalo da utiče na Novaka, posebno jer ima dovoljno vremena do 17. januara da uđe u ritam- zaključio je Andrija Gerić za Informer.rs.