Autor: Informer.rs

05.02.2022.

00:35

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

Sport

NADAL RAZOTKRIVEN! Hranio se Novakovom agonijom! Rafin prijatelj bez dlake ne jeziku!

Trenutno 14. teniser sveta Dijego Švarcman komentarisao je titulu za Rafaela Nadala na Australijan openu. Španac je posle preokreta pobedio Danila Medvedeva sa 3:2 i postao najtrofejniji teniser po broju grend slem titula. Sada ima 21, a Novak Đoković i Rodžer Federera po 20.

Švarcman smatra da je Nadalu pomoglo to što je Novak Đoković nije igrao. Prvi teniser sveta je deportovan iz Australije, jer nije vakcinisan protiv korona virusa.

Nadal se hranio Novakovom deportacijom

Argentinac kaže da se Nadal time hranio i dobio dodatno samopouzdanje koje mu je pomoglo da osvoji titulu.

- Mislim da se i Nadal hranio odsustvom Đokovića. Saznanje da Novak nije tu i kada je video kako dobro trenira, nateralo ga je da više veruje u svoje šanse. Mislim da je za divljenje i spektakularno ono što je postigao - rekao je Švarcman.

Informer

 


Nadal je pobedio Medvedeva pet setova i posle pet i po sati tenisa.

- Niko se tome nije nadao, takvom povratku. Mislim da ni Nadal sam nije očekivao to. Biti van terena šest meseci, a onda se vratiti bez ijednog izgubljenog meča je impresivno.

Švarcman je otkrio i kako je izgledao Nadal nekoliko dana pred turnir na Australijan openu.

Informer

 

- Sećam se da sam trenirao sa Rafom, pre nego je turnir počeo, izgledalo je kao da mu se ništa nije desilo i da nije pauzirao ni dan - rekao je Švarcman, dok nam je Rafa ispričao drugu priču. On je posle osvajanja trofeja rekoa da samo nekoliko dana pred dolazak u Australiju nije znao da li će igrati.