• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2022

09:35

BRITANAC ZAGRMEO I PODIGAO PRAŠINU! Nadal je pobedio najboljeg vakcinisanog! Najveća opasnost bila je u Beogradu!

Tenis

BRITANAC ZAGRMEO I PODIGAO PRAŠINU! Nadal je pobedio najboljeg vakcinisanog! Najveća opasnost bila je u Beogradu!

Podeli vest

Rafael Nadal je osvojio Australijan open, 21. grend slem u karijeri, pa je postao rekorder, nadmašio je Novaka Đokovića i Rodžera Federera

Pobedio je Rafael Nadal u finalu Danila Medvedeva posle velikog preokreta, ali jasno je svima da bi Španac mogao da se zahvali i Vladi Australije

Australijanci su proterali Novaka Đokovića, čoveka koji je devet puta osvojio trofej u Melburnu, tri puta u nizu i tako olakšali posao Špancu. 

Jasno je to čak i Britancima, večitim kritičarima prvog tensiera sveta. Novinar "Telegrafa" Oliver Braun u tekstu  "Trijumf Rafaela Nadala je zadivljujuć, ali odsustvo Novaka Đokovića baca neizbežnu senku" ne želi ništa da prećuti.

Agonija Novaka Đokovića, sve što su mu priredili Australijanci, je bruka i sramota za "beli sport". Mučno je bilo gledati dodelu pehata i kako se ponašaju kao da 11 dana nisu maltretirali prvog tenisera sveta, verovatno jendog od najboljih u istoriji. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Zapanjujuće, nečuveno, bez premca: 21. velika titula Rafaela Nadala, proizvod njegove prve pobede posle 0:2 u setovima nakon skoro 15 godina, jeste sve ovo i više od toga. Ipak, bilo je mučno videti direktora turnira Krega Tajlija kako pokušava da uživa u slavi Španca. Upravo je Tajlijeva umešanost u debakl Novaka Đokovića, situacija u kojoj je devetostruki šampion deportovan iz Australije i ponižen, bacila senku na jedan od najvećih teniskih podviga - navodi Braun. 

- Jedna je od nepromenljivih istina sporta je da biste bili najbolji, morate pobediti najbolje, što je uslov koji u Nadalovom slučaju ostavlja najmanju mrlju pored ovog finala. Rus nije bio najbolji igrač sa kojim je mogao da se suoči. On je bio najbolji vakcinisani igrač. Najveća opasnost za Nadalove šanse ka ovom 21. grend slemu bila je, kao što je svima poznato, 15.000 kilometara daleko, u Beogradu.

Takođe, 12 Australijan opena koji su odigrani od Nadalovog prethodnog trofeja u Melburnu, osam je osvojio Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

- To je ono što Nadalovo dostignuće čini toliko drugačijim od njegovog trijumfa u sumraku Vimbldona 2008. Tom prilikom, on je svrgavao neprikosnovenog broja 1 – tada Rodžera Federera – aktuelnog petostrukog šampiona "Ol Ingland" kluba. Ovog puta, broj 1 nije bio prisutan. Nije da će većini biti važno: konsenzus u nekim delovima teniskog sveta je da je Đoković opasan antivakser koji u potpunosti zaslužuje svoj status. Ali kada govorite o trci za najvećeg tenisera ikada, takve presude su koliko glupe i banalne. Svaki pravi zaljubljenik u ovaj sport treba da želi da se Nadal, Đoković ili Federer još uvek bore za najveće nagrade, a ne za veličanstveno rivalstvo koje će sabotirati vlade koje žure da demonizuju nevakcinisane.

Britanas smatra da direktor turnira Krejg Tajli trebalo da podnese ostavku zbog svega što je priredio Novaku Đokoviću.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ubediti najodlikovanijeg muškog šampiona da je imao medicinsko izuzeće, a zatim ga namamiti preko pola sveta i potom se zavaliti u fotelju dok ga australijska vlada pretvara u politički fudbal, predstavlja neoprostivo napuštanje rukovodstva. Njegov posao su, po svoj prilici, spasile samo zavodljive priče o dva finala, gde je Eš Barti postala prvi domaći pobednik posle 44 godine, a zatim je Nadal kanalisao svoju nepresušnu izdržljivost da pobedi."

Braun je podsetio na Nadalove reči pre početka Australijan opena. 

- Vredno je podsetiti se komentara koji je dao sam šampion pre turnira. 'Ako Novak igra ovde, bolje je za sve', rekao je on. 'Nema sumnje oko toga'" - stoji u tekstu britanskog "Telegrafa"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 2 godine

Ne želim da komentarišem sam tok finala AO. Ono šta je ostavilo mučnu sliku je bio početak dodele pehara t.j. obračanje službenih lica teniserima i publici. Tom prilikom Medvedev je za sebe i ceo svet koji je pratio TV prenos izustio: ''DOSADNO''. Nakon toga je opet izustio: 'DOSADNI STE.' Pametnom dosta a glupim, e pa njima pomoči nema...

Tomason

pre 2 godine

Da vidimo šta je Novak sam uradio da do ovoga dodje... -prvo je u besu pogodio sudiju u vrat....US open 2020 -potom je izgubio finale od Medvedeva...vrlo ubedljivo...US open 2021 -nije se vakcinisao kao ostali teniseri..iz nekog svog hira... Ao 2022 ..to su lepo iskoristili mrzitelji i konkurencija....tačka

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija