Autor: Informer.rs

08.02.2022.

09:54

Foto: Reuters/USA Today

Sport

NOVAK PRVI PUT O MALTRETIRANJU! Kirjos otkrio šta mu je Srbin rekao dok je bio u zatvoru!

Iako su godinama na ratnoj nozi Nik Kijros je odmah osudio ponašanje zemljaka prema prvom teniseru svetu.

Za razliku od nekih drugih igrača, on je jedan od retkih koji je od starta brani Srbina i ne staje. Nik je pre nekoliko dana otkrio da je razgovoarao sa prvim teniserom sveta, ako i o čemu su pričali. Sada je otkrio nove detalje.

- Razgovarao sam sa Novakom, kontaktirao me kada sam stao u njegovu odbranu. U tim momentima je tražio samo više razumevanja - rekao je Kirjos gostujući na jednoj radio emisiji u domovini.

Informer

Nik Kirjos

Nik kaže da je Novak znao šta ga čeka, ali prvi teniser sveta se i pored svega nije predavao. Dokazao je da nije prekršio nijedno pravilo, imao je i medicinsko izuzeđe koje mu je dala Australija, ali ga je na kraju ipak ministar za imigracije Aleks Hok proterao jer je mislio da je opasnost po zdravlje Australijanaca.

- Znao je šta ga čeka, ali je mislio da mi samo iskaljujemo svoj bes na njega - otkrio je Kirjos i podsetio zemljake da im je Đoković pomagao.

Neverovatno je da ovako tretiraju čoveka koji je osvojio 20 grend slem titula. Nama Australijancima je mnogo pomogao kada smo imali probleme sa požarima. Kada nam je bila potrebna pomoć, on je bio tu. Sada se ponašaju prema njemu kao da nikada ništa nije uradio i kao da je zlikovac, a u stvari nije - rekao je tada Kirjos.

Novak je trenutno i Srbiji, odmara se, uživa sa porodicom, a prvi turnir ove godine odigraće u Dubaiju.