Autor: Informer.rs

10.02.2022.

07:58

Foto:

Sport

NAJNOVIJA INFORMACIJA O NOVAKU! Amerikanci poslali JASNU PORUKU Đokoviću!

Međutim, u fokusu je masters u Indijan Velsu"peti grend slem". Đoković se nalazi na spisku učesnika, a ako planira da se takmiči to znači da će se verovatno vakcinisati.

Svi teniseri i teniserke će morati u potpunosti da imaju validan dokaz o vakcinaciji ukoliko žele da se od 7. do 20. marta bore za trofej u pustinji.

- S obzirom da su zdravlje i bezbednost glavni prioritet, turnir će zahtevati validan dokaz o potpunoj vakcinaciji za ulazak u teniski kompleks Indijan Velsa. Smernice za igrače su regulisane protokolima koje su uspostavili WTA i ATP i ograničenjima koja su uspostavile SAD u vezi sa statusom vakcinacije međunarodnih putnika koji ulaze u zemlju...- navodi se u saopštenju turnira, prvog mastersa u sezoni na kome je Đoković do sada slavio pet puta.

Informer

 

Novak je za sada samo potvrdio da će igrati u Dubaiju, a videćemo da li će nakon toga uputiti u Sjedinjene Američke Države.

Državljani Srbije moraju da budu u potpunosti vakcinisani da bi ušli u SAD, ali to ne važi za nosioce diplomatske vize, koju Novak, kao nosilac diplomatskog pasoša, može da dobije. Međutim,  organizatori Indijan Velsu su jasni što se pravila tiče, izuzetaka neće biti.

S druge strane,u Majamiju su mu otvorena vrata i u slučaju da je nevakcinisan. Direktor mastersa Džejms Blejk poručio je Đokoviću da se nada da će ga videti na masters turniru u Majamiju koji se igra krajem marta i početkom aprila.

Informer

 

- Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice, ali i Tenis Australija i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac - rekao je pre nekoliko dana Amerikanac.

- Vidite, ja se u potpunosti ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv korona virusa, a njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cenu. Nekada voljeni 'Džoker', poznat po svojim video snimcima za karaoke na Jutjubu i urnebesnim imitacijama drugih igrača, narušio je svoj imidž u očima mnogih. Ali on nije kriminalac. On je pametan čovek, jedan od najpromišljenijih kada daje intervjue od svih na Turu i mora da ima svoje razloge.