• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.02.2022

21:49

OGLASILI SE ORGANIZATORI INDIJAN VELSA! Đoković je prijavljen za turnir, ali...

Tanjug/AP

Tenis

OGLASILI SE ORGANIZATORI INDIJAN VELSA! Đoković je prijavljen za turnir, ali...

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na objavljenom spisku prijavljenih igrača za Masters u Indijan Velsu, ali su organizatori saopštili da je za učešće na tom turniru potrebna potpuna vakcinacija protiv koronavirusa

- S obzirom da su zdravlje i bezbednost glavni prioritet, turnir će zahtevati validan dokaz o potpunoj vakcinaciji za ulazak u tenkski kompleks Indijan Velsa. Smernice za igrače su regulisane protokolima koje su uspostavili WTA i ATP i ograničenjima koja su uspostavile SAD u vezi sa statusom vakcinacije međunarodnih putnika koji ulaze u zemlju - navodi se u saopštenju organizatora.

Srpski teniser će tako da bi se borio za šestu titulu u kalifornijskoj pustinji od 7. do 20. marta morati da priloži dokaz o potpunoj vakcinaciji.

Đoković je prošlog meseca, posle nekoliko dana borbe, deportovan iz Australije nakon što je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ministar je odluku o ukidanju vize Đokoviću doneo jer bi, po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Na kraju, Španac Rafael Nadal je dve nedelje kasnije osvojio rekordnu 21. grend titulu pobedivši u finalu Rusa Danila Medvedeva.

I Nadal i Medvedev, obojica vakcinisani, nalaze se među prijavljenim igračima za turnir u Indijan Velsu, baš kao i Nemac Aleksander Zverev, Grk Stefanos Cicipas, Italijan Mateo Beretini, Rus Andrej Rubljov...

Kada je reč o ženskom delu turnira, listu predvodi najbolja na svetu i šampionka Australijan opena Ešli Barti, a tu su još i Beloruskinja Arina Sabalenka, Čehinja Barbora Krejčikova, Paula Badosa iz Španije...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 2 godine

Магарац у Мелбурн магарчина из Мелбурна... Магарац треба да се вакцинише као и Надал и Медведев и као сви остали. А Магарац и даље глуми "трудног миша"...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17