Autor: Informer.rs

15.02.2022.

13:39

Foto: reuters

Sport

NAJNOVIJE INFORMACIJE! Englez se oglasio, evo da li Novak nevakcinisan može da igra na Vimbldonu!

Novak Đoković je u intervjuu datom BBC-ju jasno naglasio da nije aniivakser, ali da ne želi da se vakciniše protiv korone, što je podiglo prašinu u celom svetu. Takođe, Nole je objasnio da je svestan cene koju će platiti, ali ne želi da bude primoran da primi vakcinu protiv korona virusa.

Posle napada Engleza i tamošnjih medija, stigle su i lepe vesti. Novak Đoković verovarno neće imati prepreke da igra na Vimbldonu, smatra Tim Henman, koji je u komitetu Ol Ingland kluba koji organizuje turnir.

U ovom trenutku se vlada pita. Da bi neko ušao u Veliku Britaniju u ovom trenutku, slediće njihove smernice, a te smernice sledi i turnir - naveo je Henman.

Trenutna pravila zahtevaju da se putnici testiraju pre i posle dolaska, potrebno je popuniti formular o boravištu, ali se ne traže karantin i vakcina.

Informer

Tim Henman

Đoković je inače priznao da bi preskočio Rolan Garos i Vimbldon ako bi turnir insistirao na tome da svi igrači moraju da budu vakcinisani. Šestostruki polufinalista Grend slema Tim Henman je to prokomentarisao.

- Razumem njegovu zabrinutost. Ponovio bih da je apsolutno njegova stvar da li ima vakcinu ili ne. Kao bivši igrač i ljubitelj tenisa, to verovatno nije bilo ono što sam želeo da čujem u tom intervjuu, ali verovatno je ono što sam očekivao. Kako je sam slobodno priznao, biće mu strogo ograničeno gde može da putuje i samim tim i da igra bez vakcine. Time što sebi oduzima priliku da se takmiči na grend slemovima, on sigurno ugrožava svoje šanse da bude najveći igrač svih vremena i mislim da to dovoljno govori o njegovoj hrabrosti, uverenju i stavu da je to ono što je najbolje za njega. Mogli biste pomisliti da će vrlo malo toga uticati na njegovo mišljenje - naveo je Henman.