• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2022

12:18

DEBAKL, SUNOVRAT... Đoković ne igra u Americi, na Rolan Garosu, Vimbldonu.... GUBI PRVO MESTO!

Tanjug/ap photo

Tenis

DEBAKL, SUNOVRAT... Đoković ne igra u Americi, na Rolan Garosu, Vimbldonu.... GUBI PRVO MESTO!

Podeli vest

Prvi reket sveta Novak Đoković u ekskluzivnom intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da nije antivakser, da će se jednog dana možda vakcinisati, ali da to neće učiniti zato što će mu neko reći da je obavezno

Dugo se spekulisalo da li će Novak Đoković igrati na mastersima u Americi, na Rolan Garosu, Vimbldonu, Ju Es openu, da li će osvojiti više grend slemova od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Posle priznanja u intervjuu za Bi-Bi-Si sada je jasno da ćemo retko ove sezone gledati Đokovića na terenima, jer je vakcina protiv korone uslov na većini najprestižnijih turnira, a Novak je jasno poručio da ne želi da bude primoran da primi vakcini.

Na pitanje da li bi žrtvovao učešća na grend slemovima kao što su Vimbldon i Ronal Garos, Novak je rekao:

Novak neće vakcinu

- Da, to je cena koju sam spreman da platim! Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Pimio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće - poručio je Đoković, ali je i dalje otvorenog uma što se tiče vakcine.

- I dalje razmatram mogućnost vakcinacije zato što svi zajedno pokušavamo da pronađemo rešenje za korona virus. Nikada nisam bio protiv vakcinacije, razumem šta se dešava i nadam se da ćemo pobediti virus.

Ukoliko se ne promene uslovi takmičenja, odnosno, ukoliko to ne bude vakcina ili ako Novak dobije izuzeće, moći će da nastavi sezonu. U suprotnom, Novak će propustiti najveći deo takmičenja, a to znači i da će sigurno izgubiti prvo mesto na ATP listi. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković gubi prvo mesto

Prvi reket planete će od 21. do 26. februara igrati na ATP turniru u Dubaiju, što će mu biti prvi nastup u 2022. godini, nakon što je mu je onemogućeno da igra na Australijan openu.

Međutim, posle turnira u Dubaiju slede problemi. Od 10. do 20. marta se igra masters u Indijan Velsu, a odmah potom počinje i turnir iste serije u Majamiju, koji će trajati do 3. aprila. Na tim turnirima će moći da igraju samo teniseri koji su imunizovani protiv koronavirusa, što nije slučaj sa Novakom.

Đoković ostaje bez prvog mesta

Posle američke turneje od 10. do 17. aprila igra se masters u Monte Karlu. Problem je što je i Monte Karlo zatvorio vrata nevakcinisanima, pa bi Đoković mogao da bude u problemu i kada je reč o nastupu na ovom turniru. I Rolan Garos pred igrače postavlja pravilo obavezne vakcinacije, ali s obzirom na to da oni iz nedelje u nedelju menjaju pravila, možda će mere biti ublažene do početka grend slema.

Foto: Tanjug/ap photo

 

Takođe, iz Englekse poručuju da će vakcina biti uslov za takmičenje na Vimmbldonu, dok Vlada SAD ima diskretnu moć da izda medicinsko izuzeće nekom pojedincu koji nije vakcinisan. Međutim, to se uglavnom odnose na ljude iz zemalja koji nemaju pristup vakcinama ili imaju medicinski razlog da je ne prime.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Nole, ako si pristalica ličnog izbora, moraš da prihvatiš da neko drugi isto tako ima svoj lični izbor. To što taj izbor nije ti po volji, je druga priča. Ako je vakcinisanost uslov za učešće na turnirima, prosto nemoj da ideš, nemoj da ceo svet okreneš protiv srba. To je tvoj izbor.

Sudbina

pre 2 godine

Čemu frka i histerija? Ako je zaista toliko GLUP i neobrazovan da je spreman da celu karijeru baci u smeće zbog jedne je***e vakcine, koju su bez posledica primile MILIJARDE ljudi na planeti, onda mu i nije mesto na vrhu. Kratko i jasno ... Neka sluša Jelenu, Pepea i ostale "stručnjake", neka uživa u svom pravu "da sam odlučuje o svom telu" kao da je, u najmanju ruku, on najvrednije stvorenje na planeti i neka se baškari sa parama koje je (pošteno) zaradio, sa srećom mu bilo. Meni je najžalije te dečice ...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17