Autor: Informer.rs

22.02.2022.

14:00 >> 14:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAK SAZNAO RIVALA U 2. KOLU! Đoković mu nije zaboravio PORAZ iz 2018. godine!

Ruski teniser je prvi set rešio u svoju korist za 45 minuta, pošto je u trećem i osmom gemu oduzimao servis Australijancu.

De Minor je uspeo da vrati jedan brejk u sedmom gemu, ali ga je već u narednom Kačanov ponovo nadmudrio, poveo sa 5:3 i onda odservirao za osvajanje ovog dela igre.

Informer

Karen Kačanov

U drugom setu viđena je revija brejkova. Prvi je napravio Kačanov u trećem gemu, a onda je De Minor uzvratio izjednačivši na 2:2. Potom je De Minor ponovo zablistao u šestom poenu (4:2), da bi Rus najpre vratio brejk smanjivši na 5:4, a zatim i još jednom u 11. gemu brejknuo rivala za potpuni preokret i vođstvo od 6:5.

Na servis Kačanova, australijski teniser je napravio brejk i odveo meč u taj-brejk. Karen nije izdržao pritisak, pošto je De Minor poveo čak sa 6:0 i sa ubedljivih 7:1 odveo meč u treći odlučujući set.

A tamo se vodio pravi "rat"! Činilo se da će indisponirani Kačanov završiti učešće u Dubaiju, pošto je u trećem gemu ponovo dozvolio Australijancu da ga iznenadi i povede sa 2:1, ali je Rus uzvratio ribrejkom i izjednačio na 2:2, ne dozvolivši više brejk.

Posle serije grešaka De Minora, Karen je stigao do prve meč lopte kod rezultata 6:5, međutim, Australijanac je spasio prvu, ali drugu nije uspeo i Kačanov je prošao dalje rezultatom 7:5.

Kačanovu će u 2. kolu igrati protiv prvog reketa ATP-a Novaka Đokovića. Podsetimo, najbolji igrač sveta je u prvoj rundi lagano izbacio Italijana Lorenca Muzetija.

U dosadašnjim međusobnim duelima, srpski as vodi protiv Rusa sa 4:1. Jedini poraz od Kačanova, Nole je doživeo 2018. godine u finalu mastersa u Parizu, kada je 26. igrač ATP liste slavio sa 7:5, 6:4.

Poslednji put Đoković i Kačanov igrali su pre dve godine u prvom kolu Rolan Garosa, tada je Novak slavio sa ubedljivih 3:0 (6:4, 6:3, 6:3).