Autor: Informer.rs

25.02.2022.

10:35

Foto: reuters

Sport

NADAL OGORČEN ZBOG RATA! Užasavajuće! Ne ide mi u glavu, ne mogu to da razumem!

Rafael Nadal je pobedio Amerikanca Tomija Pola sa 6:0, 7:6 (5) i u borbi za finale igraće protiv Danila Medevdeva, od ponedeljka prvog tenisera sveta. 

Nadal je, kao i Rus, posle meča pričao  o situaciji u Ukrajini.

- Mogu da dam svoje mišljenje kao građanin, ne kao teniser. Ne bih da ulazim u to ko je kriv za šta, ili šta je problem u svemu, ali šta god da jeste, u veku u kojem smo, meni je neverovatno da i dalje imamo ratove. Ne ide mi u glavu, nikako. Ne mogu to da razumem. Nadam se da će se sve završiti što pre. Da bude što je moguće manje pogođenih krizom, žrtava, da bude gotovo. Ovo su užasavajuće, neshvatljive vesti - rekao je Nadal.

Informer

 

Nadal će u polufinalu igrati protiv Medveda, koga je u Melburnu pobedio  posle velikog preokreta, sa 0:2 stigao je do 3:2 i 21. grend slema u karijeri.

- Ovo je drugačiji turnir, drugačiji su uslovi. Rival je veoma težak, on je novi broj jedan na svetu. Videli smo svi u Australiji koliko ga je teško pobediti. Igra veoma dobro, svestan sam da ću morati da dam sto odsto da bih imao neke šanse. Radujem se meču. Biti u polufinalu ovde, posle svega u Australiji i kako se sve završilo, to su zaista dobre vesti za mene. Nadam se da ću biti spreman, videćemo šta će se desiti.

Tokom meča, imao je problema sa opremom. Nije poneo rezervne patike, a šorts mu je bio toliko mokar da su se loptice u džepu navlažile.

Šorts mi je bio toliko vlažan i kasno sam to shvatio, igrao sam sve vreme sa ponekom lopticom u džepu. Previše su se navlažile, bile su teže nego u prvom setu. Izgubio sam sigurnost, igrao slabije. I nisam poneo ni rezervne patike, napravio sam grešku.

Dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na Informer.rs