Autor: Informer.rs

05.03.2022.

09:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

OKRENULA SE PROTIV VELIKOG ŠAMPIONA! Serena VILIJAMS javno osudila njegovo ponašanje!

Veliku prašinu podigao je "gest" Aleksandera Zvereva na turniru u Akapulku. Nemac je posle poraza u dubl konkurenciji podivljao zbog sudijskih grešaka, prišao stolici glavnog arbitra i počeo da je udara reketom. 

Od siline udaraca reket se iskrivio, na snimku je delovalo da su milimetri delili sudiju od teških telesnih povreda, a Zverev je žestoko kažnjen od strane ATP-a. Olimpijski šampion ostao je bez bodova i nagrade iz Akapulka, a moraće da plati i kaznu u visini od 40.000 dolara. 

Ipak, odluka teniske federacije podelila je javnost koja smatra da je kazna prestroga, dok ima i onih koji veruju da he Zverev mogao oštrije da bude kažnjen. Jedna od zasupnika mišljenja da je kazna preblaga je Serena Vilijams. 

- Apsolutno je da postoje dvostruki standardi, ja bih verovatno završila u zatvoru da sam to uradila. Stvarno to mislim, ne šalim se. Zapravo sam jednom već bila na uslovnoj kazni - prisetila se Serena svog "ispada" sa Vimbldona 2009. godine kada je kažnjena sa 175.000 dolara i uslovnom suspenzijom od dve godine zbog ponašanja u meču protiv Kim Klajsters.

Informer

Uporedivši te dve situacije Serena je došla do zaključka da u svetu tenisa vladaju dvostruki aršini. 

- Uočite te dvostruke aršine kada vidite neke stvari koje se dešavaju na turu, i onda kao: 'čekaj - zamisli da sam ja ovo uradila? Hmm.. Ali ok, na kraju dana sam ono što sam i volim sebe ovakvu kakva sam - zaključila je Serena Vilijams.