Autor: Informer.rs

09.03.2022.

08:41

Foto:

Sport

NAVIJAČI NA IGLAMA! Evo kako Novak može da zaigra na Indijan Velsu!

Zvanično nevakcinisani ne mogu da uđu u SAD, ali postoje izuzeci. Novak Đoković čeka odluku Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u SAD s obzirom na to da nije vakcinisan

- Đoković je na listi takmičara i deo je žreba. Trenutno smo u komunikaciji sa njegovim timom. Ipak, i dalje nije određeno da li će nastupiti jer mu je potrebno odobrenje Centra da bi ušao u SAD. Pružićemo više informacija čim ih budemo imali - piše u zvaničnom saopštenju turnira.

Videćemo da li će mu biti dozvoljeno da uđe u Ameriku.

- Zahvaljujući milionima vakcinisanih ekonomija Kalifornije je otvorena. Nema nikakvih limita, fizičke distance, ali kovid nije nestao. Da bi nastavili da bezbedno živimo moramo da nastavimo sa prevencijom - navodi se na zvaničnom sajtu vlade Kalifornije.

Informer

 

Podsećamo, Novak je pre nekoliko nedelja rekao da trenutno nema nameru da se vakciniše i da je svestan posledica, odnosno, da možda neće igrati na najvećim turnirima. U Ameriku mogu da uđu i nevakcinisani, ali postoje uslovi. To su tražioci azila, oni koji beže od zakonskih kazni u njihovim džavama koje podrazumevaju mučenje, nehuman tretman i slične kazne, a u pomenute grupe Novak svakako ne spada.  Maloletnici ne moraju biti vakcinisani, kao i stanovnici država koje nemaju pristup vakcinama, a takođe u nekim slučajevima ni osoblje brodova koji će samo proći kroz američke vode. 

U SAD mogu da uđu nevaksinisani koji su na diplomatskom putu ili poslati od neke vlade, a nije redak slučaj da se vrhunskim sportistima izdaju diplomatski pasoši, koji Novak ima. Takođe vlada izdaje posebne dozvole osobama od nacionalnog interesa, a za to je zadužen sekretar za trasnport Pit Butiđiđ ili u nekim slučajevima sekretar za bezbednost Alehandro Majorkas. 

Nije nemoguće da Novak Đoković dobije medicinsko izuzeće. Samo se nadamo da Amerikanci nisu poput Australijanaca i da neće jedno reći Đokoviću, a uraditi nešto sastvim drugo kada dođe u Ameriku. Jasno je da su organizatori Indijan Velsa ali Novaku  zeleno svetlo, sada je sve na institucijana SAD.

Bonus video