• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2022

07:03

PREOKRET, ĐOKOVIĆ IGRA? DOBIO RIVALE NA INDIJAN VELSU! Amerikanci su na potezu!

Reuters

Tenis

PREOKRET, ĐOKOVIĆ IGRA? DOBIO RIVALE NA INDIJAN VELSU! Amerikanci su na potezu!

Podeli vest

Novak Đoković našao se u žrebu za masters u Indijan Velsu, ali još uvek nije poznato da li će igrati, pošto čeka odluku Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u SAD s obzirom na to da nije vakcinisan

Organizatori Indijan Velsa naveli su da su u kontaktu sa timom Novaka Đokovića, ali da još nije određeno da li će se takmičiti na osnovu izuzeća dobijenog od strane zdravstvenih vlasti Sjedinjenih Američkih Država.

U slučaju da mu Ameikanci dozvole da igra na prvom mastersu u sezoni,  Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu.

U narednoj rudni čekao bi ga duel sa pobednikom meča između Davida Gofana iz Belgije i Džordana Tompsona iz Australije. U trećem kolu bi najverovatnije igrao sa  Aleksanderom Bublikom, a možda i Endijem Marejem. U osmini finala potencijalni rivali su Dijego Švarcman  iz Argentine i Džon Izner iz SAD.

Foto: reuters

Novak Đoković možda ipak zaigra u Americi

U eventualnom četvrtfinalu, Novak Đoković bi mogao da se sastane Andrejom Rubljovim iz Rusije, a u polufinalu ili sa Mateom Beretinijem iz ili Aleksanderom Zverevim. U finalu ga čekaju ili Rafael Nadal ili Danil Medvedev.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će igrati sa kvalifikantom u prvom kolu, a ako to prebrodi čeka ga duel sa Marinom Čilićem u drugom kolu. Laslo Đere na startu igra protiv Korejca, Kvona, a ako prođe ide na Janika Sinera u drugo kolu.  Čeka nas i srpski derbi između Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića, a pobednik će zaigrati sa Gaelom Monfisom.

Master u Indijan Velsu igra se do 20. marta, a nagradni fond je 8,5 miliona dolara.

Foto: USA Today

 

Podsetimo, Đoković je prvi put osvojio turnir u Indijan Velsu 2008. godine savladavši u finalu domaćeg tenisera Mardija Fiša. Naš as je do sada osvojio pet trofeja na prvom mastersu u sezoni i deli epitet rekordera turnira sa Rodžerom Federerom.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija