Autor: Informer.rs

21.04.2022.

10:17

Foto: Starsportphoto

Sport

NEVEROVATNO, NOVAKU SE OVO I DALJE DEŠAVA! I posle svih ovih godina

Đoković je posle skoro tri i po časa borbe eliminisao zemljaka pred punim tribinama Srbija opena na Dorćolu.

Novak bio nervozan

Igrali smo na podlozi koja je najsporija u našem sportu i za to je potrebno mnogo energije, fizičke i mentalne, pogotovo kada igrate protiv nekog kao što je Laci, koji je danas divno udarao lopticu. Nažalost kiša je padala skoro pola dana i to je potpuno promenilo uslove igre. Teren je bio baš spor, loptice su bile dosta 'velike', tako da nisam dobijao nikakvu brzinu pred udarce kao što sam na treningu prethodnih dana. Igrajući zvanični meč pred domaćom publikom... tu su nervi, tu su visoka očekivanja, tu je i podrška na kojoj sam zahvalan, ali i pored toga nije jednostavno. I posle svih ovih godina se osećam nervozno pred domaćom publikom, trudim se da odigram najbolje moguće - rekao je Đoković.

Informer

Krcate tribine na Serbia openu

Prvi teniser sveta kaže da je čudno kada igra protiv srpskog igrača.

- Đere je bio bolji igrač tokom većine meča, da je on kontrolisao ritam meča, da je on napadao, i nisam se osećao dobro što se tiče pružene igre. Jako sam loše servirao, imao sam dosta uspona i padova. Svidelo mi se kako sam fizički uspeo da se održim i da preživim triler od skoro tri i po sata. To je pozitivna razlika u poređenju sa Monte Karlom, gde nisam uspeo fizički da izdržim u trećem setu. Moraću da igram bolje nego što sam igrao protiv Lasla, Kecmanović je u sjajnoj formi, ali nadam se da ću uz dobru energiju iz publike imati dobru priliku.

Čudno protiv prijatelja

Đoković igrao protiv još jednog igrača kome je idol. 

- Čudan je osećaj. Mi smo prijatelji, odlično se slažemo van terena i dosta zajedno treniramo. Mnogo puta su me oni pitali za savet, pričali smo i o tenisu i o životu i uvek mi je bilo drago da ih savetujem. Drago mi je da oni igraju dobro i da prave uspehe, uvek navijam za njih. Nije baš najprijatniji osećaj igrati protiv nekog koga poznajem, ali mi smo profesionalci, tako da ko god da je sa druge strane mreže, morate da igrate na pobedu.

Bonus video