• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2022

20:22 >> 20:33

EPSKI SPEKTAKL NA SERBIA OPENU! Novak i Đere odigrali MEČ SEZONE! (FOTO)

Starsportphoto©

Tenis

EPSKI SPEKTAKL NA SERBIA OPENU! Novak i Đere odigrali MEČ SEZONE! (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković slavio u jednom od najboljih teniskih mečeva ove sezone posle više od tri sata borbe

Bez dileme - Novak Đoković i Laslo Đere obezbedili su teniski spektakl o kom će se dugo godina pričati! Šteta je što je jedan od srpskih tenisera morao da završi učešće na turniru u Beogradu već posle drugog kola budući da je ovakav duel vredan i finala grend slemova! 

Laslo Đere nije izašao sa belom zastavicom, rešio je da pokaže zube Novaku Đokoviću i u njihovom prvom duelu pokuša da napravi iznenađenje. I bio je na dobrom putu! Ipak, dva kiksa po jedan u drugom i trećem setu preokrenuli su meč i obezbedili Novaku mestu u četvrtfinalu Serbia opena gde ga sutra od 15 časova čeka Miomir Kecmanović - 2:1!

Izabrao je Novak Đoković, budući da je dobio na "žrebu", da prvi servira, a ta odluka se nije ispostavila kao najbolja. Laslo Đere je furiozno otvorio meč, stigao do jedne brejk-lopte i odmah je iskoristio. Bio je to sjajan zamah za nastavak prvog seta. 

Đoković nije uspevao da se vrati u meč, naprotiv, Đere je i u trećem gemu imao brejk-lopti, ali je najbolji teniser sveta uspeo da je sačuva. Ipak, to nije uspeo da ponovi u pri rezultatu 4:2 za Lasla. Momak iz Sente stigao je do šanse da ponovo oduzme servis rivala i ovoga puta nije propustio priliku. Prvi set rešen je već u narednom gemu, uspevao je Đoković da odoleva, sačuvao je tri set-lopte, ali četvrtu nije mogao posle sjajnog servisa 50. reketa planeta. 

Ujednačeni su bili srpski teniseri na startu drugog seta, Novak je pronašao svoj ritam i rutinski rešio nekoliko gemova, a onda je ponovo "stao"! Ipak, nakon što je Đere napravio brejk, imao je i šansu da povede sa 5:3, ali je Đoković uspeo da ga "ribrejkuje" i tako napravi pravu dramu. 

Igralo se gem za gem sve do taj-brejka kada je Novak Đoković iskoristio petu set-loptu i odveo meč u odlučujući treći set!

A onda - spektakl! Bezpoštedna borba koja je trajala više od tri sata dobila je svoj epilog u taj-brejku!

NOVAK ĐOKOVIĆ - LASLO ĐERE  2:1 (2:6, 7:6, 7:6)

Tok meča:

Treći set:

7:6 - KRAJ - Novak ide u četvrtfinale!

6:6 - Novo izjednačenje, a o putniku u četvrtfinale odlučivaće taj-brejk! 

Foto: Starsportphoto©

5:6 - Maratonski gem zavrašava na kontu Lasla Đerea! Imao je Novak dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio i sada će ponovo servirati za ostanak na turniru! 

5:5 - Nema kraja - uspeo je Novak da reši svoj servis gem i produži meč u Beogradu!

5:4 - Nije Novak imao šanse, sjajno je Đere servirao, Đoković servira za ostanak na turniru! 

4:4 - Preživeo je Novak Đoković! Imao je Laslo Đere dve brejk lopte, mogao da reši pitanje pobednika, ali je najbolji teniser sveta sjajnim servisima poravnao rezultat!

3:4 - Mogao je Novak Đoković sada do brejk šansi, ali je Đere bio miran u djusu i smireno došao do prednosi!

3:3 - Siguran je Novak bio na svom servisu i bez igubljenog poena stigao do novog izjednačenja!

2:3 - Siguran je bio Laslo Đere na svom servisu i nije dozvolio Đokoviću da napravi novi brejk! 

Foto: Starsportphoto

2:2 - Uspeva Novak da osvoji svoj servis gem, ponovo je na potezu Laslo Đere!

1:2 - BREJK! Vraća se Laslo Đere i preokreće meč u svoju korist, drama se nastavlja!

1:0 - BREJK! Nije Novak Đoković iskoristio prve tri brejk-lopte, ali zato četvrtu jeste! Našao je najbolji teniser sveta momentum i sada ima veliku prednost u trećem setu!

Drugi set:

7:6 - Nerešeno je! Novak Đoković osvaja drugi set posle prave drame! Nastavlja se spektakl u Beogradu!

6:6 - TAJ-BREJK! Drama je dosegla vrhunac u finišu drugog seta!

6:5 - Preživeo je Novak Đoković "maratonski gem" i obezbedio je tej-brejk! Đere servira za ostanak u drugom setu ponovo! 

5:5 - Novo izjednačenje, bio je siguran Laslo Đere, sada ponovo svoj servis ima Novak Đoković i ukoliko dobije gem osigurao je taj-brejk u drugom setu!

Foto: Starsportphoto©

5:4 - Vraća se Novak u igru, ponovo je pretio Đere, mogao do brejka, ali nije Đoković odustao i sada će Laslo servirati za ostanak u drugom setu!

4:4 - Imao je Laslo Đere dve gem-lopte i zicer na 40:15, ali je uspeo Novak da vrati brejk, ponovo je egal u drugom setu!

3:4 - BREJK! Laslo Đere ima otvoren put ka četvrtfinalu budući da je u sedmom gemu drugog seta iskoristio drugu brejk šansu i tako napravio veliki korak ka pobedi! 

3:3 - Siguran je Laslo Đere, Novak ne uspeva da napravi brejk protiv 50. tenisera sveta!

3:2 - Ponovo problemi za Novaka Đokovića, pretio je Đere, ali je time uspeo da iznervira najboljeg tenisera sveta koji rešava gem i ponovo vodi! 

2:2 - Sada i Laslo Đere sigurno rešava svoj servis gem, čini se da se borba rasplamsala! 

2:1 - Bez izgubljenog poena Đoković osvaja svoj servis gem!

Foto: Starsportphoto

1:1 - Imao je Novak Đoković tri šanse za brejk, nije uspeo da ih iskoristi što je surovo kaznio Laslo Đere i poravnao rezultat u drugom setu!

1:0 - Dobar početak drugog seta za Novaka Đokovića, mogao je prvi teniser planete da ga osvoji bez izgubljenog poena, ali je to sjajnim reternom odložio Đere. Ipak, Laslo nije mogao ništa nakon odličnog servisa! 

Prvi set: 

2:6 - KRAJ PRVOG SETA! Tri set-lopte nije iskoristio Laslo Đere, ali zato četvrtu jeste! Malo ko se nadao ovakvom scenariju u drugom kolu Serbia opena. 

Foto: Starsportphoto©

2:5 - BREJK! Ponovo je Laslo Đere stigao do brejk-lopti, ali ih je ovoga puta oberučke prihvatio! 50. teniser sveta će servirati za prvi set! 

2:4 - Miran je Laslo Đere i sigurno grabi ka osvajanju prvog seta! Đoković je uspeo da osvoji tek jedan poen u ovom gemu nakon sjajnog reterna, ali je to sve što smo videti od prvog reketa sveta!

2:3 - Rizikovao je Novak Đoković i na obe brejk-šanse izlazio na mrežu i tako uspevao da ih sačuva. Ipak, nije se dao Đere te je peti gem bio i najduži u dosadašnjem delu meča, ali je najbolji teniser sveta uspeo da se izbori sa rivalom i smanji zaostatak posle neiznuđene greške momka iz Sente. 

1:3 - Napao je Đoković servis Lasla Đerea, poveo sa 0:30, ali je 50. teniser sveta uspeo da se vrati i sa dva vinera ponovo ode na dva gema prednosti!

1:2 - Mučio se ponovo Novak Đoković, ali je posle velike borbe uspeo da smanji zaostatak i osvoji prvi gem protiv Đerea!

Foto: Starsportphoto©

0:2 - Izuzetan start Đerea! Srpski teniser je bez izgubljenog poena potvrdio brejk stečen na početku meča i ima "lepu prednost" u odnosu na Đokovića!

0:1 - BREJK! Loš početak Novaka Đokovića i tri neiznuđene greške, koristi to Laslo Đere i odmah oduzima servis najboljem teniseru svih vremena!

17:08 - Novak Đoković dobio je pravo da bira i odlučio se da prvi servira! 

17:00 - Miomir Kecmanović savladao je Džona Milmana, te se početak meča Novaka Đokovića i Lasla Đerea očekuje kroz koji minut!

16:36 - Budući da Miomir Kecmanović još uvek nije završio svoj duel sa Džonom Milmanom, Novakov susret sa Đerem kasni i očekuje se da počne oko 17 časova!

16:00 - Dobro došli na lajv prenos drugog kola Serbia opena između Novaka Đokovića i Lasla Đerea. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija