Autor: Informer.rs

24.04.2022.

09:30

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA NA VASKRS GLEDA NOVAKA! Evo kada Đoković igra za prvi trofej u sezoni!

Rival Novaku Đokoviću biće Rus Andrej Rubljov. Oni će na Centralni teren "Novak" izaći u 14 časova po našem, srednjeevropskom vremenu.Dule možete da pratite na RTS 1, ali i tekstualni prenos meča na Informer.rs.

Ukoliko bi Moskovaljanin trijumfovao, bila bi to njegova treća titula ove sezone (Marsej, Dubai), dok bi Srbin došao do prvog pehara u ovoj takmičarskoj godini.Srbin i Rus su do sada odigrali samo jedan meč, bilo je to na Završnom mastersu u Torinu kada je Novak slavio sa 6:3, 6:2.

Đoković se finala domogao pobedom nad Karanom Hačanovim, prethodno je pobedio Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, a Rubljov je u polufinalu bio ubedljiv protiv Fabija Fonjinija. Pre Italijana savladao je Jiržija Lehečku i Tara Danijela.

Informer

Novak Đoković spreman za finale

Đoković je do sada na terenu proveo pet sati i 50 minuta. Gledali smo Novakovu transformaciju. Od nervoznog igrača na startru kome ništa nije polazilo za rukom, do povratla samopouzdanja i sada konačno počinje da liči na starog Novaka.

Odigrao je dva teška duela, kada je bio nadomak poraza. Najpre protiv Lasla Đerea (2:6, 7:6(6), 7:6(4)), a zatim je usledio skoro  identičan scenario i protiv Miomira Kecmanovića (4:6, 6:3, 6:3).

Ali, nije se predvao Novak, vratilo se samopouzdanje, postao je ,mnogo sigurniji,  agresivniji i pokazao da je forma u uzlaznoj putanji.

Koristim energiju navijača, što je fenomenalno. Ovo je edna od najboljih atmosfera u kojoj sam igrao u čitavoj karijeri. Imao sam ovde naravno uvek sjajnu podršku, što je i normalno jer sam iz Srbije, ali danas je bilo zaista sjajno. Dizali su me, energija koju sam dobio bila je neverovatna - kazao je prvi teniser sveta, koji je protiv Rusa odigrao jedan meč.

Informer

Andrej Rubljov izaziva Novaka Đokovića

Igrali smo jednom na završenom turirniru u Torinu, ali su drugi uslovi, nadmorska visina, druga podloga. Finale je finale, dajete sve što vam je ostalo u rezervoaru da biste osvojili titulu. On je jedan od najuspešnijih tenisera na svetu poslednjih godina, ima kontinuitet u Top 10, traži da diktira tempo, traži da bude taj koji će kontrolisati tok meča. Ima prodoran forhend. Poradićemo još na taktici, spremiću se pa neka bolji pobedi.